Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013 02:49

Η απεργία των δημοσιογράφων συνεχίζεται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης

Η απεργία των δημοσιογράφων συνεχίζεται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης

ΕΣΗΕΠΗΝ*
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ματαιωθεί η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης, της ελευθερίας της ενημέρωσης, της δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης με τις οποίες ο δημοσιογραφικός κόσμος απαντά στην ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Η απεργία ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Από την απεργία εξαιρούνται μόνο όσα ηλεκτρονικά μέσα μεταδίδουν αποκλειστικά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Τα ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα μπορούν να μεταδίδουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και λαϊκές εκδηλώσεις συμπαράστασης, στο πλαίσιο σύντομων απεργιακών ειδησεογραφικών δελτίων.
Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπιζόμαστε την Ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό, υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία.
Καλούμε τους συναδέλφους και τους πολίτες να συνεχίσουν να συγκεντρώνονται και να συμπαρίστανται στις εκδηλώσεις υποστήριξης στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.
Σημείωση: Σε περίπτωση που παρατηρηθούν κρούσματα απεργοσπασίας ή καταγραφούν περιπτώσεις αποδοχής -ως αποτέλεσμα παρότρυνσης ή πίεσης- από συναδέλφους μέλη ή μη μέλη να εργαστούν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, εκτός των προκαθορισμένων πλαισίων, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό πειθαρχικές διαδικασίες.

*Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων