Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 16:16

Μηνυτήριες αναφορές για την εισβολή στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ σε Λυκόδημο και Αετό

Η παραβιασμένη πόρτα στο κέντρο εκπομπής στο Λυκόδημο Η παραβιασμένη πόρτα στο κέντρο εκπομπής στο Λυκόδημο

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟ
Σειρά μηνυτήριων αναφορών κατατέθηκαν σήμερα στην εισαγγελία Καλαμάτας, για την εισβολή αγνώστων στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ στο Λυκόδημο και στον Αετό, όπου οι δράστες εκτός από τα σήματα της ΕΡΤ φέρονται να έκοψαν και τα σήματα του καναλιού της Βουλής αλλά και της NOVA!...

Μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Θανάση Πετράκο, από τεχνικούς της ΕΡΤ, από το συνεργάτη της NOVA, ενώ πληροφορίες λένε ότι ενδεχομένως θα κατατεθεί αναφορά και από τον ΟΤΕ, διότι το κέντρο εκπομπής στον Αετό στεγάζεται σε κτήριο του Οργανισμού, το οποίο φέρεται ότι παραβιάστηκε και εγκαταλείφθηκε με τη πόρτα σπασμένη! Αντίθετα, στο Λυκόδημο, οι άγνωστοι ασφάλισαν την πόρτα με δικό τους λουκέτο!, αφού πρώτα την παραβίασαν πρώτα με λοστό!
Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, τονίζει ότι «Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται για την κυβέρνηση, μετά την κατηγορηματική διαβεβαίωση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Καλαμάτας ότι δεν είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία για «την καταδρομική επιχείρηση» από αγνώστους στα όρη Λυκόδημος και Αετός όπου υπάρχουν σε κτήριο κλειδωμένα τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής αλλά και  του συνδρομητικού καναλιού NOVA, αλλά και τη διαβεβαίωση από τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας ότι κανένας αστυνομικός από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας δεν ήταν παρόν (διότι δεν τους ζητήθηκε) στην διάρρηξη και καταστροφή της πόρτας του κτηρίου και συνεπώς αδυνατούν να απαντήσουν στο ερώτημα ποιός ή ποιοί ήταν αυτοί που διέκοψαν το σήμα της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής και του συνδρομητικού καναλιού της NOVA. Το θέμα είναι ακόμα πιο σοβαρό αφού κανένας εξειδικευμένος τεχνικός δεν ήταν παρόν στην γκανγκστερική και παράνομη αυτή ενέργεια. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, αν τις παράνομες αυτές ενέργειες έδωσε εντολή να τις κάνουν δημόσιοι λειτουργοί και αν ζήτησε την συνδρομή παρακρατικών στοιχείων. Πάνω από όλα οφείλει να απαντήσει γιατί δεν ενημερώθηκε η Εισαγγελία προκειμένου να συντάξει πρωτόκολλο εισόδου και εξόδου από το κλειδωμένο κτήριο αλλά και γιατί δεν ζητήθηκε από τους τεχνικούς της ΕΡΤ που είναι χρεωμένοι με τα μηχανήματα και έχουν τα κλειδιά του κτηρίου να ανοίξουν το κτήριο και αντ’ αυτού επιλέχτηκε η διάρρηξη με την καταστροφή της κλειδαριάς και της πόρτας».
Με τις μηνυτήριες αναφορές ζητείται από την εισαγγελική αρχή να «διερευνηθεί ποιοι πήραν μέρος στην καταδρομική επιχείρηση στο όρος Λυκόδημο, καθώς και στο όρος Αετός της Μεσσηνίας και διέκοψαν το σήμα της ΕΡΤ, του καναλιού της Βουλής, αλλά και από υπερβάλλοντα ζήλο ή ασχετοσύνη και το σήμα του συνδρομητικού καναλιού NOVA και ζητούν να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες για τις παράνομες πράξεις που έγιναν».
Στ.Μ.