Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 03:20

Θέσεις στάθμευσης στην πλατεία ζητούν οι Ποδηλάτες Καλαμάτας-Critical Mass

Θέσεις στάθμευσης στην πλατεία ζητούν οι Ποδηλάτες Καλαμάτας-Critical Mass

ΝΕΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Την αναγκαιότητα δημιουργίας θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων στην κεντρική πλατεία, υπογραμμίζουν με γράμμα τους στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, οι Ποδηλάτες Καλαμάτας-Critical Mass. Όπως σημειώνουν, ως έχει σήμερα η κατάσταση οι ποδηλάτες αναγκάζονται να κλειδώνουν τα ποδήλατά τους σε όποιο στύλο ή δέντρο βρουν ελεύθερο…

Γράφουν οι ποδηλάτες, που είχαν απευθυνθεί και πάλι στο δήμαρχο πριν από τέσσερις μήνες περίπου χωρίς όμως να πάρουν απάντηση: «Όπως γνωρίζετε στην Κεντρική Πλατεία, πριν την ανάπλαση, είχαν τοποθετηθεί αρκετές θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, οι οποίες εξυπηρετούσαν τους ποδηλάτες επισκέπτες της. Παράλληλα βοηθούσαν να διατηρείται η καλή εικόνα του χώρου, καθώς τα ποδήλατα ήταν όμορφα συγκεντρωμένα σε χώρο απέναντι από τα καταστήματα εστίασης. Όμως, μετά την ανάπλαση της πλατείας δεν έχουν τοποθετηθεί θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, με αποτέλεσμα οι δημότες που μεταβαίνουν σε αυτή με ποδήλατο να ψάχνουν να βρουν σημείο στάθμευσης και τελικά να τα κλειδώνουν ατάκτως σε κάθε διαθέσιμο στύλο ή δέντρο. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό το γεγονός χαλάει την όμορφη και περιποιημένη εικόνα της νέας πλατείας.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε άμεσα για το αν ο σχεδιασμός ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας προβλέπει θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. Αν ναι, πόσες θα είναι αυτές, που θα τοποθετηθούν και αν το σχέδιο που έχει επιλεγεί έχει τις προδιαγραφές για ασφαλές κλείδωμα των ποδηλάτων.
Ως Ποδηλάτες Καλαμάτας θεωρούμε ότι η πλέον κατάλληλη θέση για να τοποθετηθούν θέσεις στάθμευσης είναι παραπλεύρως του ποδηλατόδρομου στα δύο σημεία που κάνει καμπή. Δηλαδή, το πρώτο στο νότιο μέρος της πλατείας, ανάμεσα στη δεύτερη και τρίτη κολόνα φωτισμού και το δεύτερο, εκεί που τελειώνει το παρτέρι, λίγο πριν το άγαλμα. Οι προτεινόμενες θέσεις δεν εμποδίζουν τη χρήση της πλατείας από τους πεζούς, ενώ εξυπηρετούν τους ποδηλάτες καθώς παρέχουν οπτική επαφή από τα καταστήματα εστίασης, βασικό στοιχείο για την ασφάλεια των ποδηλάτων κατά των κλοπών.
Σε περίπτωση που δεν έχει επιλεχθεί ακόμα σχέδιο για τις θέσεις στάθμευσης βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για να σας προτείνουμε λύσεις που και αισθητικά είναι όμορφες, αλλά και παρέχουν ασφαλή τρόπο κλειδώματος των ποδηλάτων.
Τέλος, με την ευκαιρία αυτής της επιστολής, θα θέλαμε να σας τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι για την ασφάλεια και αρμονική χρήση της πλατείας από πεζούς και ποδηλάτες η σαφής οριοθέτηση του ποδηλατόδρομου. Η οριζόντια σήμανση που υπάρχει σήμερα είναι πολύ αραιή. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι πιο πυκνή, τουλάχιστον κάθε 20 μέτρα».