Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 21:55

Τελωνειακός χώρος στο λιμάνι της Καλαμάτας γίνεται πάρκινγκ

Τελωνειακός χώρος στο λιμάνι της Καλαμάτας γίνεται πάρκινγκ

Η Λ.Ε. ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
Χωρίς απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής, προφανώς επειδή υπάρχουν νομικές δυσκολίες, παραχωρείται τμήμα του τελωνειακού χώρου του λιμανιού της Καλαμάτας στο Δήμο, προκειμένου να το λειτουργήσει ως χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Οι συνεννοήσεις για την παραχώρηση του τελωνειακού χώρου έγιναν…

…μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, του διευθυντή του Τελωνείου Γιάννη Κάββουρα και του κεντρικού Λιμενάρχη Καλαμάτας Νικόλαου Γιαννουλάτου.
Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης σήμερα το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής
Σημειώνεται ότι και τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Καλαμάτας ζητούσε το συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος όμως δεν παραχωρούνταν ακριβώς επειδή πρόκειται για τελωνειακό χώρο.
Πρόκειται για χώρο στο περιφραγμένο τμήμα του λιμανιού, από την προβολή της Φαρών μέχρι το μεγάλο γερανό περίπου.
Ο Δήμος θα έχει στη διάθεσή του το κομμάτι αυτό μόνο όταν δεν βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή πλοία και θαλαμηγοί. Το Σάββατο τη νύχτα, που έρχεται το καράβι από την Κρήτη και τα Κύθηρα, το πάρκινγκ δεν θα λειτουργεί.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει ανακοινώσει ότι η στάθμευση θα είναι δωρεάν και ότι πρόκειται για μια υπόθεση που εξυπηρετεί σημαντικά τους επαγγελματίες της Παραλίας και τους επισκέπτες.
Στ.Μ.