Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 20:53

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Να μην επιτρέψουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας στην Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει το φεστιβάλ που έχει αναγγείλει και να εμποδίσουν τη διάδοση των ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών της, ζητάει η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που καλεί και σε συμμετοχή στην πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία…

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει: «Απαράδεκτη η αξίωση της Χρυσής Αυγής  να θέλει να οργανώσει πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας.  Αυτοί που έρχονται  μέσα στα σκοτάδια σαν μια συμμορία της νύχτας,  δεν νομιμοποιούνται να οργανώνουν φεστιβάλ μίσους.
Ξέρουμε καλά πως είναι  νοσταλγοί του Χίτλερ και του ολοκαυτώματος, απόγονοι των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών και δεν θα επιτρέψουμε να μολύνουν την πόλη μας με τις φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες τους.
Ξέρουμε καλά  πως  ενώ κάνουν πλάτες στα Μνημόνια και τις  ιδιωτικοποιήσεις για χάρη των μεγαλοκαρχαριών, έρχονται να στήσουν ρατσιστικές φιέστες μίσους, παριστάνοντας τους «προστάτες των Ελλήνων».  Έχουν δώσει άλλωστε πολλά διαπιστευτήρια ότι στηρίζουν τη κυβέρνηση και τους Τραπεζίτες, όπως πρόσφατα στήριξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ, την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, τις φοροαπαλλαγές στους φίλους τους  εφοπλιστές , την ώρα που ο λαός  πληρώνει δυσβάσταχτα χαράτσια.
Ξέρουμε καλά πως με τη στήριξη της ίδιας της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των δικαστηρίων, προσπαθούν να σπείρουν το φόβο, την τρομοκρατία και το μίσος κατά των μεταναστών και της αριστεράς, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τους πραγματικούς υπεύθυνους για τη φτώχεια και την ανεργία.
Θα πρέπει να αναλογιστούν οι φορείς της πόλης (Λιμενική Αρχή και Δήμος)  τις ευθύνες τους που με τη στάση τους ανοίγουν  δρόμο στους φασίστες.
Θα μας βρουν απέναντί τους! Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων και τους φασίστες στο πλευρό του εργατικού κινήματος. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ για να σώσουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στο πλευρό των εργαζομένων στους Δήμους ενάντια στις απολύσεις, στο πλευρό  των εκπαιδευτικών για να σώσουμε τα σχολεία της γειτονιάς, στο πλευρό  των εργαζομένων στα νοσοκομεία για να μην κλείσουν.
Θα βρουν απέναντί τους τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας. Καλούμε το λαό της πόλης να συμμετέχει μαζικά στην Πανελλαδική Αντιφασιστική Διαδήλωση το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 7:00 μμ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας».