Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 17:30

«Το ποτάμι φουσκώνει»

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΕΑ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ "ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ"
Ακούσαμε με προσοχή τις απαντήσεις που έδωσε ο Δήμαρχος, στα ερωτήματα που θέσαμε για τις αντικαταστάσεις των διευθυντών των υπηρεσιών του Δήμου.
Ψάχνουμε ακόμα να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα μας, για την τοποθέτηση επικεφαλής της Πολεοδομίας Καλαμάτας, συναδέλφου που έχει άμεση συγγενική σχέση με συμπολίτη μας μελετητή του ΓΠΣ.
Ακόμα δεν τη βρήκαμε. Αποφεύγει επιμελώς να δώσει μια πειστική εξήγηση ο Δήμαρχος και αντιπαρέρχεται με γενικόλογα να μπει στην ουσία του θέματος.

Εμείς του βάζουμε άλλο ένα ερώτημα, που απασχολεί τους θιγόμενους συνδημότες μας: Κατά τη συζήτηση της  «ένστασης» (;) για το ΓΠΣ, που θα συζητηθεί στο ΣΤΕ, η νέα διευθύντρια τί θέση θα πάρει, όταν κληθεί να απαντήσει;
Αυτονόητη η απάντηση όπως και η στάση του Δημάρχου που επιμένει να «εμπαίζει» τους συνδημότες μας με τη «δήθεν» προσφυγή για το ΓΠΣ. (Αλήθεια εκείνες οι μελέτες Βέργας-Μαντίνειας- Ασπροχώματος τι απέγιναν; Τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι;).
Και επιμένουμε και στην αρχική μας ερώτηση: Γιατί δεν περίμενε τη σύγκλιση των Υπηρεσιακών συμβουλίων πριν αποφασίσει; Έχει λόγους; Και αν ναι, ποιους;
Θέλουμε να τονίσουμε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκύρια που βρίσκεται η Πατρίδα μας και το πολιτικό σύστημα διαλύεται, μεγαλώνει μέρα με την ημέρα η οργή την συμπολιτών μας. Οι Έλληνες είναι πλέον υποψιασμένοι και εύκολες δικαιολογίες δεν τις ακούνε πια. Το ποτάμι φουσκώνει επικίνδυνα και θα παρασύρει στο διάβα του τα πάντα και τότε να δούμε τις περί υπερβολών απαντήσεις του.
Ας αναλογιστεί τις ευθύνες του και επιτέλους ας πράξει αυτά που επιτάσσει το καθήκον του.