Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 18:07

Το χρυσαυγίτικο φεστιβάλ στην Καλαμάτα έβαλε μπουρλότο στη συνεδρίαση της Βουλής

ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ - ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ
Εντονότατη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε για το φεστιβάλ που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα, προκειμένου να τιμήσει την επέτειο του πραξικοπήματος του Μεταξά, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ενώ στο περιστύλιο ακούστηκαν και «γαλλικά»…

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος κατάγγειλε ότι η Χρυσή Αυγή, από τα γραφεία της στη Βουλή, απειλεί τηλεφωνικά πολίτες να μη συμμετέχουν στην πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Καλαμάτα.
Αμέσως μετά ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, ανέφερε ότι το τηλεφώνημα έγινε από τη Χρυσή Αυγή στο Indymedia και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει, διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κουκουλοφόροι, οι δολοφόνοι που καίνε την Αθήνα κάθε φορά».
Σύμφωνα με τον ιστότοπο in.gr o κ. Κουκούτσης συνέχισε: «Πού ήταν η ΕΡΤ και ο κ. Πετράκος, όταν πέθαινε κόσμος, επειδή δεν είχε να ζήσει; Ο κ. Πετράκος που φώναξε κάποτε στη Μεσσηνία το σύνθημα που είναι κρεμασμένο με πανό σήμερα στην ΕΡΤ, το 'ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς'. Και του είπα και εγώ τότε στο Βίτσι και στο Γράμμο σάς βάλαμε στην άμμο».
Η αναφορά αυτή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκάλεσε σχόλιο από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είπατε κάτι κ. Διαμαντόπουλε;» ρώτησε ο κ. Κουκούτσης. «Ό,τι άκουσες» του είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν άκουσα γι' αυτό ρωτάω. Θα μου τα πείτε έξω» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Τα επικριτικά σχόλια συνεχίστηκαν από τα έδρανα και σε αυτά ο κ. Κουκούτσης απάντησε: «Ησυχία κομμουνιστές!».
Στο σχόλιο «Ησυχία κομμουνιστές» του βουλευτή της Χρυσής Αυγής αντέδρασε και ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ. «Συγγνώμη δεν μίλησα σ' εσάς. Σας τιμώ εσάς. Αυτοί δεν είναι κομμουνιστές, είναι γιαλαντζί κομμουνιστές» επέμεινε ο κ. Κουκούτσης.
Με το πέρας της ομιλίας του ο βουλευτής κατέβηκε από το βήμα και μαζί με άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκε στην έξοδο από την Ολομέλεια περνώντας από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στράφηκαν απειλητικά εναντίον τους και ότι χρησιμοποίησαν σε βάρος τους ύβρεις.
Τα φραστικά επεισόδια συνεχίστηκαν και στο περιστύλιο με πολύ ακραίες φράσεις, που αποδόθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως π....άκια, γ....όλες, μ....σκυλα”.