Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 16:10

Καινούργιες υδατοδεξαμενές εκτός λειτουργίας στο Δήμο Καλαμάτας

Καινούργιες υδατοδεξαμενές εκτός λειτουργίας στο Δήμο Καλαμάτας

ΕΝΩ ΒΡΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ
Είναι ολοκαίνουργιες, δαπανήθηκαν χρήματα για να φτιαχτούν όμως η μία είναι άδεια, η άλλη μισοάδεια και μόνο η τρίτη είναι μισογεμάτη! Μιλάμε για υδατοδεξαμενές που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Καλαμάτας και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο ώστε να μην έχουμε ανεξέλεγκτες και δραματικές καταστάσεις, όπως το 2007...

Η άδεια δεξαμενή βρίσκεται στο χωριό Άγριλος (και όχι Σταματινού όπως εκ παραδρομής γράψαμε στην πρώτη μας ανάρτηση). Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει μια μεγάλη τρύπα και δεν μπορεί να κρατήσει νερό! Η μισοάδεια βρίσκεται στην παλιά Βρωμόβρυση, ενώ η μισογεμάτη βρίσκεται στο Γαρδίκι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι δεξαμενές αυτές έχουν πρόβλημα λόγω της κακής συνεργασίας που είχαν ο φορέας υλοποίησης του έργου, που ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με τον εργολάβο. Δεν έγινε έγκαιρα η παραλαβή των υδατοδεξαμενών με αποτέλεσμα να μείνουν άδειες και να υποστεί ζημιές η μεμβράνη που τις διατηρούσε στεγανές.
Τώρα υπεύθυνος για τη συντήρηση και τη λειτουργία των υδατοδεξαμενών είναι ο Δήμος Καλαμάτας, που φαίνεται όμως ότι δεν αποδίδει στο θέμα αυτό τη σημασία που του αξίζει.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας 2012-2014, στο κεφάλαιο Γενική περιγραφή υπαρχουσών αρμοδιοτήτων Πολιτικής Προστασίας και στην παράγραφο Υδατοδεξαμενές, σημειώνονται τα εξής: «Δεν έχουν καταγραφεί ακριβώς. Υπάρχει δίκτυο υδατοδεξαμενών πυρόσβεσης, το οποίο με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου είναι έτοιμο προς χρήση»!
Ούτε ξέρουν λοιπόν στο Δήμο Καλαμάτας που βρίσκονται οι υδατοδεξαμενές ούτε γνωρίζουν πως μερικές από αυτές δεν είναι έτοιμες προς χρήση.
Ο πολιτικός προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας τι προτίθεται να κάνει γι’ αυτά;
Στ.Μ.