Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2013 16:15

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την εκδίωξη των τσιγγάνων και την παραχώρηση γης σε ομάδα

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την εκδίωξη των τσιγγάνων και την παραχώρηση γης σε ομάδα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αποτρόπαια πράξη χαρακτηρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλαμάτας το γκρέμισμα του τσιγγάνικου καταυλισμού στα Παλιάμπελα, ενώ συνδέουν τη συγκεκριμένη πράξη με την παραχώρηση δημοτικής γης σε επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα που μονίμως στηρίζεται από το Δήμο…

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Διασάκος, Τάσος Νιάρχος και Κώστας Μιχαλόπουλος, σε γραπτή τους δήλωση για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες σημειώνουν: «Η Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας με τη συνδρομή των ΜΑΤ γκρέμισε τις παράγκες των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα.
Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια πιεζόμενη από τη συμφωνία της για παραχώρηση μέρους της δημοτικής έκτασης, στα Παλιάμπελα, στον Π.Σ. "Η Καλαμάτα" ώστε να κατασκευαστεί γήπεδο για την επαγγελματική ομάδα.
Καταγγέλλουμε την αποτρόπαια πράξη της Δημοτικής αρχής καθώς και την προσπάθεια γκετοποίησης των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας στη Μπιρμπίτα. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης των τσιγγάνων.
Καταγγέλλουμε, επίσης, την επιλεκτική αντιμετώπιση της επαγγελματικής ομάδας της πόλης έναντι των ποδοσφαιρικών και άλλων ερασιτεχνικών σωματείων. Πρόσφατα η Δημοτική Αρχή με απόφασή της (που τελικά την απέσυρε κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή) είχε επιβάλει χαράτσι στα αθλητικά σωματεία για τη χρησιμοποίηση των χώρων άθλησης, ενώ από την ΠΑΕ Καλαμάτα δεν έχει πάρει δραχμή για την παραχώρηση εδώ και χρόνια του Δημοτικού Σταδίου.
Καλούμε τους τσιγγάνους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να γυρίσουν την πλάτη σ’ αυτούς που τους νοιάζονται μόνο στις εκλογές και τους τάζουν βλέποντάς τους σαν εκλογική πελατεία».