Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 21:12

Πρόταση για Περιφερειακό Λιμενικό Ταμείο Πελοποννήσου με έδρα στην Καλαμάτα

Πρόταση για Περιφερειακό Λιμενικό Ταμείο Πελοποννήσου με έδρα στην Καλαμάτα

ΣΤ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΕ ΝΤ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
Τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζήτησε το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, προκειμένου η Καλαμάτα να αποτελέσει την έδρα του Περιφερειακού Λιμενικού Ταμείου. Σήμερα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Σταύρος Παπαχρήστου, είχε συνεργασία στο γραφείο του με τη θεματική αντιπεριφεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου…

Ο Σταύρος Παπαχρήστου πρότεινε, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νόμου για τη συγχώνευση των Λιμενικών Ταμείων, να δημιουργηθεί ένα Περιφερειακό Λιμενικό Ταμείο Πελοποννήσου, με έδρα στην Καλαμάτα.
Η αντιπεριφερειάρχης έκρινε την πρόταση ως ενδιαφέρουσα και θα τη βάλει σε διαβούλευση, σε σύσκεψη που θα συγκαλέσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Επιπλέον, ο Σταύρος Παπαχρήστου ζήτησε τη βοήθεια της Περιφέρειας ώστε να αποκατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός στον μεγάλο αντιβραχίονα του λιμανιού, αλλά και να εκπονηθεί περιβαλλοντική μελέτη για την ανάπτυξη του λιμανιού της Καλαμάτας.
Η Ντίνα Νικολάκου, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη της Καλαμάτας χαρακτηρίζοντάς την «Πρωτεύουσα Πόλη» της Πελοποννήσου και επισημαίνοντας ότι με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, το λιμάνι της Καλαμάτας έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά λιμάνια, κάτι το οποίο του δίνει τη δυνατότητα για πρόσθετες χρηματοδοτήσεις.
Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια άμεσα θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για ηλεκτροφωτισμό του  νότιου αντιβραχίονα σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, ενώ παράλληλα το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για να εξεταστεί η δυνατότητα εκπόνηση της ΜΠΕ αλλά και λειτουργίας Περιφερειακού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Καλαμάτα.