Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 01:57

Να ματαιώσει ο κόσμος τη δημιουργία πολεμικού ορμητηρίου των ΗΠΑ στην Καλαμάτα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
Την κατηγορηματική της αντίθεση, για τα σχέδια της Αμερικής και του ΝΑΤΟ να μετατρέψουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε ορμητήριό τους για τις επιθέσεις τους σε γειτονικούς λαούς, υπογραμμίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας…

Για τα συγκεκριμένα σχέδια είχε εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα το «Βήμα» πριν ακόμη ταξιδέψει ο πρωθυπουργός στην Αμερική, ενώ στο ταξίδι του φαίνεται ότι επισφραγίστηκε η συμφωνία για τη δημιουργία βάσης των ΗΠΑ στην Καλαμάτα.
Σημειώνεται ότι για τα σχέδια αυτά είχε κάνει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα «Φωνή», επίσης είχε γίνει αναφορά στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ και το «Kalamata Journal» είχε γράψει σχετικό θέμα, συνδυάζοντας την αμερικανική παρουσία στην περιοχή και με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στο νότιο υποθαλάσσιο χώρο.
Σε χθεσινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζονται σχετικά τα εξής: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ, επισφραγίστηκε συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την αεροπορική βάση της Καλαμάτας.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την μετατροπή του αεροδρόμιου της Καλαμάτας σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ. Μια τέτοια εξέλιξη μετατρέπει την περιοχή και την χώρα μας σε προγεφύρωμα επιθετικών πολεμικών σχεδίων της υπερδύναμης και του ΝΑΤΟ σε βάρος λαών και χωρών της περιοχής και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια.
Ένα πανίσχυρο, πολύμορφο, μαζικό αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να αναπτυχτεί για να ματαιώσει αυτά τα σχέδια. Για να μην γίνει ο τόπος μας ορμητήριο και να μην μετατραπεί η χώρα μας σε νεοαποικιακό και στρατιωτικό προτεκτοράτο των μεγάλων δυνάμεων. Η δημοκρατία, η εθνική κυριαρχία, η κοινωνική - οικονομική ανάπτυξη και η πολυδιάστατη ριζοσπαστική εξωτερική πολιτική αποτελούν άμεσες και επιτακτικές ιστορικές κοινωνικές αναγκαιότητες».