Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 17:38

Έλλειμμα γης, αντί για περίσσευμα, έβγαλε τελικά η πολεοδομική της Κηπούπολης!

Έλλειμμα γης, αντί για περίσσευμα, έβγαλε τελικά η πολεοδομική της Κηπούπολης!

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
Προ μιας εξαιρετικά δυσάρεστης έκπληξης έχουν βρεθεί ιδιοκτήτες γης στην περιοχή της Κηπούπολης (Μπαριάμαγα) Καλαμάτας. Εκεί που αναμενόταν, με βεβαιότητα μάλιστα, ότι θα προκύψει περίσσευμα γης, τελικά προέκυψε έλλειμμα, πράγμα που σημαίνει…

…ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες θα χάσουν την ιδιοκτησία τους και σε αντάλλαγμα θα τους δοθεί κάποιο ακίνητο σε άλλη περιοχή της Καλαμάτας.
Την πληροφορία για το έλλειμμα γης επιβεβαίωσε σήμερα, με δηλώσεις της στο «Kalamata Journal», η αρμόδια πολιτική προϊστάμενη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος, από όταν ξεκίνησε η μελέτη, περίμενε ότι με την πολεοδόμηση της Κηπούπολης θα περισσέψει γη, που θα δινόταν σε άλλους ιδιοκτήτες ρυμοτομούμενων ακινήτων από άλλες περιοχές. Τελικά συνέβη το αντίθετο, κάτι που προκαλεί τις αντιδράσεις των θιγόμενων.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, μας είπε η κ. Ντίντα, εξαιτίας του γεγονότος ότι στην Κηπούπολη τα τελευταία χρόνια και πριν την κύρωση της πολεοδομικής μελέτης, έγιναν πολλές αποδοχές κληρονομιάς και για τα συγκεκριμένα ακίνητα το ποσοστό εισφοράς σε γη είναι πολύ μικρότερο. Αυτό, τόνισε η πολιτική προϊστάμενη της Πολεοδομίας, δεν ήταν δυνατό να το γνωρίζουν τόσο η Υπηρεσία όσο και ο πολεοδόμος που ανέλαβε τη μελέτη.
Σημειώνεται ότι στις αρχές Αυγούστου ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης της Κηπούπολης και αυτή την περίοδο η Υπηρεσία επεξεργάζεται τις νέες ενστάσεις που έχουν κατατεθεί. Παράλληλα προχωρεί η εκπόνηση της πράξης εφαρμογής, αν και η πολεοδομική μελέτη δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στ.Μ.