Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 17:34

Λειτουργεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Λειτουργεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

ΔΥΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Με μία κοινωνική λειτουργό και μία ψυχολόγο, που υπέγραψαν σύμβαση διάρκειας ενός χρόνου, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, το οποίο βρίσκεται στο κτήριο όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (Περρωτού και Μαντίκλου)…

Η κοινωνική λειτουργός είναι η Μαρία Στρατάκου, από την Καλαμάτα, και η ψυχολόγος η Αγάθη Αργυριάδη, από τη Μεθώνη. Πρόκειται να προσληφθεί και μία κοινωνιολόγος.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 300.000 ευρώ και η διάρκειά του είναι, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Το Κέντρο έχει σκοπό να παρέχει σε γυναίκες και τα παιδιά τους ψυχοκοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, αλλά και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής βίας στο οικογενειακό περιβάλλον.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, συναντήθηκε σήμερα με τις δύο συμβασιούχες, στις οποίες τόνισε, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «την ανάγκη συνεργασίας με την Εκκλησία, τις κρατικές Υπηρεσίες και τους φορείς της πόλης και της περιοχής, προκειμένου το Κέντρο να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες, να καταξιωθεί στην κοινωνία και να το αγκαλιάσουν όλοι. Βασικές, δε, αρχές στην παρέμβαση σε ατομικό επίπεδο είναι η διακριτικότητα στην προσέγγιση και η εμπιστευτικότητα, που θα τηρούνται απολύτως.
Το ωράριο επικοινωνίας και υποδοχής του κοινού στο Κέντρο είναι 08.00 - 16.00, Δευτέρα έως Παρασκευή. Τηλ. 27213 60776, 27213 60897, 27213 60898, φαξ 27213 60797.