Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 15:43

Άνω των 100.000 ευρώ όφειλαν οι επιχειρήσεις που «έχασαν» τα τραπεζοκαθίσματά τους

ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ…
Ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ η οφειλή των επιχειρήσεων, των οποίων τα τραπεζοκαθίσματα μάζεψε το πρωί ο Δήμος. Η κατάσταση φαίνεται ότι είναι τρομερά δύσκολη, αφού καμία από τις επιχειρήσεις δεν έσπευσε να ρυθμίσει την οφειλή της για να πάρει πίσω τα τραπεζοκαθίσματα και να ξαναλειτουργήσει…

Όπως δήλωσε στο «Kalamata Journal» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παύλος Μπουζιάνης, αφαιρέθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα από τρεις επιχειρήσεις καφέ στην πλατεία, λόγω ληξιπρόθεσμων οφελών προς το Δήμο από εκμετάλλευση του κοινόχρηστου χώρου. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν από μια επιχείρηση τα σκαμπό που είχε στη φάτσα του καταστήματος προς την Αριστομένους. Πρόκειται για την επιχείρηση «Bread», που δεν είχε άδεια να τοποθετήσει σκαμπό προς την πλευρά της Αριστομένους. Οι τρεις επιχειρήσεις με τις οφειλές προς το Δήμο είναι το «Fuente», το «Centro» και το «Prelude».
Ο αντιδήμαρχος κ. Μπουζιάνης τόνισε ότι πριν από την αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έγιναν αυτοψίες από τη δημοτική αστυνομία, απεστάλησαν ειδοποιητήρια,  ωστόσο οι υπεύθυνοι δεν προσήλθαν στο Δήμο προκειμένου να γίνει διακανονισμός της οφειλής τους.
Σημείωσε επίσης ότι οι οφειλές των επιχειρήσεων έφτασαν σε τόσο μεγάλο ποσό διότι οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στο τριπλάσιο ποσό της αρχικής οφειλής.
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανένας από τους επιχειρηματίες δεν πήγε στο Δήμο ώστε να κάνει διακανονισμό, έστω και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να ανασταλεί η αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων και να συνεχιστεί η λειτουργία των καταστημάτων. Προφανώς οι επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν ούτε το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό για τον διακανονισμό.
Ακόμη ο κ. Μπουζιάνης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στην πλατεία άλλες επιχειρήσεις που να έχουν ανάλογες οφειλές, ενώ ανέφερε ότι τώρα γίνονται έλεγχοι σε επιχειρήσεις της Παραλίας.
Τέλος τόνισε ότι τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις τα επιβάλλει ο νόμος και όχι ο Δήμος, οι οποίοι του οποίου είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη νομοθεσία διαφορετικά θα βρεθούν υπόλογοι απέναντι στη δικαιοσύνη.
Στ.Μ.