Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 17:41

Προβοκατόρικο σκηνικό έντασης εις βάρος του, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβοκατόρικο σκηνικό έντασης εις βάρος του, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΟΡΙΔΗ 
Ως μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συσπειρώσει τη βάση της, που στις δημοσκοπήσεις φέρεται να φυλλοροεί λόγω της μνημονιακής στροφής του κόμματος, περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας τα σενάρια για το σκηνικό έντασης που δήθεν στήνει το αριστερό κόμμα, εν όψει της αυριανής επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά και του Μάκη Βορίδη, για τα εγκαίνια της θεμελίωσης της γέφυρας στο Νέδοντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καλεί την Αστυνομία να διερευνήσει από ποια κέντρα πηγάζουν αυτά τα σενάρια, διαφορετικά, τονίζει, θα είναι και η ίδια συνυπεύθυνη για το κλίμα που πάει να δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του: «Προβοκατόρικο σκηνικό έντασης προετοιμάζεται από διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Σαμαρά αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Καλαμάτας. Οι ιστοσελίδες επικαλούνται πηγές της Ν.Δ. και της Αστυνομίας.
Οι προβοκατόρικες αυτές πληροφορίες, που θέλουν να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε «επεισόδια» αποτελούν μέρος ένας νοσηρού σχεδίου που θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες του παρακράτους. Η Ν.Δ, μπροστά στην ογκούμενη αντίδραση του λαού, απέναντι στην πολιτική του μνημονίου, την οποία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, προσπαθεί να στοχοποιήσει το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να συσπειρώσει τις δυνάμεις της που φυλλοροούν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποτελεί  τον ουσιαστικό αντιμνημονιακό και αντινεοφιλελεύθερο αντίπαλο της Τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, που υπηρετούν τις πολιτικές εξαθλίωσης και μαζικής ανεργίας, οι οποίες υλοποιούνται σε βάρος του λαού μας. Η ειρηνική και μαζική αντίδραση του  ελληνικού λαού ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και στις πολιτικές δυνάμεις που τις υπηρετούν, είναι εμφανής, από τις λαοθάλασσες και τις πλημμυρισμένες πλατείες της χώρας μας, εδώ και αρκετό καιρό.
Αφού στερεύουν τα επιχειρήματα για να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, επιστρατεύονται οι πιο σκοτεινές και επικίνδυνες λογικές. Καταγγέλλουμε ότι οι πληροφορίες αυτές ότι “δυνάμεις” του ΣΥΡΙΖΑ «ετοιμάζονται» να δημιουργήσουν επεισόδια κατά την επίσκεψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούν μέρος μιας σχεδιασμένης προβοκάτσιας, που στόχο έχει να πλήξει την αριστερά στη χώρα μας. Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με αυτά τα δημοσιεύματα και ζητάμε την άμεση διερεύνησή τους από τις αρμόδιες αρχές, ενώ καλούμε τα ίδια τα ΜΜΕ, εάν έχουν στοιχεία, να τα αποκαλύψουν. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επικίνδυνες πρακτικές, που θέλουν ένα προεκλογικό σκηνικό που δεν ταιριάζει ούτε στη δημοκρατική  παράδοση, ούτε στην κουλτούρα του λαού μας.
Η δύναμη των ιδεών μας και των προτάσεων μας, η μαζική, ειρηνική μας δράση σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, είναι και θα είναι οδηγός μιας νικηφόρας πορείας που θα αποτινάξει τις πολιτικές της κοινωνικής γενοκτονίας του ελληνικού λαού. Όσοι νομίζουν ότι η βία, και μάλιστα σχεδιασμένη σε σκοτεινά επιτελεία του παρακράτους, με την  όποια μορφή της, μπορεί να «στριμώξει» την Ριζοσπαστική Αριστερά είναι γελασμένοι. Προειδοποιούμε και καταγγέλλουμε την προσπάθεια υλοποίησης ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης και ανωμαλίας. Η Αριστερά στον τόπο μας έχει δώσει αγώνες και αίμα για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Αυτές οι αξίες είναι αδιαπραγμάτευτες για μας.
Τέλος, καλούμε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία να διερευνήσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και να τοποθετηθεί δημόσια. Η μη διερεύνηση θα  δημιουργήσει σοβαρά ερωτηματικά και θα καταστήσει την ίδια την Αστυνομία συνυπεύθυνη του νοσηρού και επικίνδυνου κλίματος που πάει να δημιουργηθεί».