Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 20:51

Με Λαφαζάνη, Πετράκο, Κοδέλα και Βίτσα η αντιπολεμική διαδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Βίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κοδέλας Δημήτρης Βίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κοδέλας

120 ΠΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), ο Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνία) και ο Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδα), καθώς και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, παραβρέθηκαν νωρίτερα στην αντιπολεμική διαδήλωση έξω από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας…

(φωτογραφίες)

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βίτσα συναντήθηκαν με τον διοικητή της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας, σμήναρχο Γρηγόριο Δημακογιάννη, οι οποίοι ζήτησαν να μη χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας από τους Αμερικανούς για τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας.
Από την πλευρά του ο διοικητής της Πτέρυγας, σύμφωνα με όσα δήλωσαν μετά τη συνάντηση οι βουλευτές, είπε πως δεν έχει καμία ενημέρωση για το εάν θα χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο για τις ενδεχόμενες επιχειρήσεις στη Συρία ούτε για το εάν θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η διαδήλωση ξεκίνησε περίπου στις 7.00 το απόγευμα, από το πολιτικό αεροδρόμιο με προορισμό την πύλη της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων και υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, καθώς επίσης απαίτησαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας να λειτουργεί μόνο για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας.
Στ.Μ.