Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 04:31

Το φθινόπωρο ο λαός θα επιβάλει εκλογές που θα αναδείξουν πρώτο με διαφορά το ΣΥΡΙΖΑ

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τη βεβαιότητα ότι το φθινόπωρο θα γίνουν μεγάλοι εργατικοί αγώνες στην Ελλάδα, οι οποίοι και θα εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές, εξέφρασε χθες το βράδυ, από την Καλαμάτα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Με την ίδια βεβαιότητα…

…είπε ότι στις εκλογές θα έρθει πρώτη δύναμη και με μεγάλη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ που θα σχηματίσει κυβέρνηση της αριστεράς.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συμμετείχε στην αντιπολεμική διαδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πύλη του πολεμικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, ενώ στη συνέχεια μίλησε στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Σε δηλώσεις του στο «Kalamata Journal» σημείωσε: «Το φθινόπωρο θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ενωτικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, το οποίο θα επιβάλει στην κυβέρνηση εκλογές. Εκλογές οι οποίες θα αναδείξουν την αριστερά και πρώτα απ’ όλα το ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη και με μεγάλη διαφορά. Θα έχουμε κυβέρνηση της αριστεράς για να βγούμε από την κρίση και να ανοίξει ένας δρόμος ελπίδας και προοπτικής για τη χώρα».
Ερωτηθείς για τη μέχρι τώρα στάση του λαού ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε: «Ο λαός αντιδρά, βρίσκει τρόπους, βρίσκει μορφές να παλεύει, να εκδηλώνει το φρόνημά του, την αντίθεσή του στην τρόικα, στα μνημόνια, στην κυβέρνηση. Βεβαίως θέλουμε και επιδιώκουμε ακόμα περισσότερα με κινητοποιήσεις, με αγώνες από τους πολίτες και τους εργαζόμενους και νομίζω ότι το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι μια μεγάλη ώρα, μια μεγάλη στιγμή, για πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις που θα σφραγίσουν την πορεία της χώρας».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ομοιογένεια στο ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος απάντησε: «Βεβαίως υπάρχει ομοιογένεια στο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τη διαφορετικότητά μας έχουμε ενιαία φωνή, ενιαίο λόγο, σεβασμό στις αποφάσεις μας και είμαστε μια δύναμη δημοκρατίας και μια δύναμη νέας προοπτικής για τη χώρα και πιστεύω ότι θα τα βγάλουμε πέρα και θα τα βγάλουμε πέρα ικανοποιητικά».
Τέλος, ερωτηθείς αν αρκεί το να έρθει πρώτη δύναμη στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση είπε: «Βεβαίως αυτό είναι μια πολύ μεγάλη προϋπόθεση για να ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος για τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτη δύναμη και με μεγάλη διαφορά στις επερχόμενες εκλογές, θα είναι η δύναμη που θα καθορίσει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης της αριστεράς, η οποία στηριγμένη στον ελληνικό λαό θα εφαρμόσει ένα καινούργιο πρόγραμμα αντιμνημονιακό, προοδευτικό, ένα πρόγραμμα ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».
Στ.Μ.