Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 16:15

Το πρόγραμμα δράσης του τοπικού ΠΑΣΟΚ και βολές προς όσους πήδηξαν από το καράβι…

Γιάννης Χριστόπουλος, Κώστας Θεοδωρακόπουλος, Διονύσης Αλευράς, Σία Παναγιωτοπούλου και Στάθης Μακρής Γιάννης Χριστόπουλος, Κώστας Θεοδωρακόπουλος, Διονύσης Αλευράς, Σία Παναγιωτοπούλου και Στάθης Μακρής

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Το πρόγραμμα δράσης της τοπικής κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως αναφέρθηκε, στοχεύει στην υποστήριξη της κοινωνίας και της ανάπτυξης του τόπου, παρουσίασαν σήμερα οι εκπρόσωποί της. Έγιναν φυσικά αναφορές στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση, στο ΣΥΡΙΖΑ, στη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και σε όσους «πήδηξαν από το καράβι»…

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Χριστόπουλος, υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του κόμματός του στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τη συγκυβέρνηση ζήτησε ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του. Όπως είπε, η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα ήταν μια απόφαση ευθύνης, που οδήγησε στην πολιτική σταθερότητα, διαφορετικά υποστήριξε ότι θα υπήρχε ακυβερνησία.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος σημείωσε ότι τα νέα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ στο Νομό αποτελούνται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από νέους ανθρώπους, πολιτικά άφθαρτους, αποφασισμένους να προσφέρουν. Είπε ότι η τοπική κομματική οργάνωση έχει οργανώσει πρωτοβουλίες για τη στήριξη βασικών δομών όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση και η ασφάλεια των πολιτών.
Επίσης σημείωσε ότι διοργανώνονται τέσσερις μεγάλες εκδηλώσεις, μία στην Καλαμάτα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το σύγχρονο ρόλο της, μία στην Τριφυλία για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, μία στην Αρχαία Μεσσήνη με τη συνεργασία της γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού για τη συνύπαρξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την κοινωνική ανάπτυξη και μία στην Πυλία για την ήπια τουριστική ανάπτυξη.
Επίσης ο κ. Χριστόπουλος ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στα γραφεία των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, ώστε αυτά να γίνουν λειτουργικά, να μπορούν να φιλοξενούν κόσμο για συζητήσεις και την ανάπτυξη προβληματισμών. Επιπλέον είπε ότι ξεκινά η επικαιροποίηση της μελέτης που εκπόνησε η κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, το 2000.
Ο κ. Χριστόπουλος, με αφορμή την επέτειο από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη 1974, τόνισε ότι η προσφορά του κόμματος στη χώρα είναι αναμφισβήτηση και ενδεικτικά αναφέρθηκε στο καταλάγιασμα της εσωτερικής έριδας από το 1981 και μετά, στη σταθερότητα όσον αφορά τα εθνικά συμφέροντα, στις διάφορες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν, όπως τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο είπε ότι έγιναν και λάθη που οδήγησαν και αυτά στην κρίση της χώρας. Πρόσθεσε όμως ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκριτική του, έχει «αυτομαστιγωθεί», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει κάνει το ίδιο η Νέα Δημοκρατία, στην οποία καταλόγισε πολύ μεγάλες ευθύνες τόσο για την περίοδο διακυβέρνησης από το 2004 έως το 2009 όσο και για την αντιπολίτευση που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς από το 2009 έως το 2012, το Ζάππειο 1, το Ζάππειο 2 κ.λπ.
Για το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χριστόπουλος σχολίασε ότι το αν είναι ακραίο κόμμα θα αποδειχθεί από την καθημερινή πολιτική και πρακτική του, πρόσθεσε όμως ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το διακρίνει ένα συνονθύλευμα απόψεων, είτε συντηρητικών είτε ακραίων. Είπε χαρακτηριστικά ότι χθες στην Καλαμάτα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε έναν ακραίο λόγο, ενώ πρόσφατα άκουσε τον Γιώργο Σταθάκη να διατυπώνει θέσεις σαφώς συντηρητικές.
Τέλος, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε βέλη σε πρώην συντρόφους του, τονίζοντας ότι όταν το κόμμα είχε εξουσία κάποιοι έσπευσαν να επωφεληθούν και να διεκδικήσουν αξιώματα, ενώ τώρα τα άτομα αυτά έχουν πάει σε άλλα κόμματα πάλι για να επωφεληθούν ατομικά. Είπε δε ότι «όλοι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, ξέρουμε ποιοι εκμεταλλεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ και ποιοι πήδηξαν από το καράβι για να γαντζωθούν στο διπλανό. Ονόματα και διευθύνσεις όλοι ξέρουμε και μπορούμε προσεχώς να τα πούμε. Εμείς στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ για λόγους αξιοπρέπειας και ιδεολογικούς, γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη την κεντροαριστερά».
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Διονύσης Αλευράς, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Στάθης Μακρής, Σία Παναγιωτοπούλου και Κώστας Θεοδωρακόπουλος, καθώς και το μέλος της νεολαίας Θανάσης Τσαλδάρης.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος παρουσίασε και τα μέλη της Ν.Ε. με τις αρμοδιότητές τους, που αποφασίστηκαν ομόφωνα ύστερα από δική του εισήγηση:
Γραμματέας: Γιάννης Χριστόπουλος. Αναπληρωτής Γραμματέας (1ος χρόνος): Νικήτας Βελίας. Αναπληρωτής Γραμματέας (2ος χρόνος): Γιάννης Πάζιος. Αναπληρώτρια Γραμματέας (3ος χρόνος): Μαρία Μαζαράκη. Οργανωτικού - Κινητοποιήσεων και Δικτύων: Κώστας Θεοδωρακόπουλος. Οικονομικού: Στάθης Μακρής - Ιωάννα Κοσμοπούλου. Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.: Γιάννης Πάζιος. Επαγγελματιών - Δικτύου Καταναλωτών: Θανάσης Κορομηλάς - Σία Παναγιωτοπούλου. Μαζικών Κινημάτων - Κοινωνία - Εθελοντισμός: Νικήτας Bελίας. Νέων Επιστημόνων και Καινοτόμων Δράσεων: Μαρία Μαζαράκη. Γυναικών: Σία Παναγιωτοπούλου - Πόπη Γκότση. Αυτοδιοίκησης: Γιάννης Χριστόπουλος - Στάθης Μακρής. Αγροτικού: Δημήτρης Μάραντος - Βάσω Γρηγοροπούλου-Τσαμούλη. Αθλητισμού: Στάθης Μακρής. Παιδείας - Πολιτισμού: Θανάσης Κορομηλάς - Μαρία Μαζαράκη. Λειτουργία Γραφείων – Μηχανοργάνωση: Γιάννης Πάζιος.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΜΕΩΝ
TΟΜΕΑΣ Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.: Γιάννης Πάζιος, Θανάσης Τσαλδάρης. ΤΟΜΕΑΣ Νέων Επιστημόνων - Καινοτόμων Δράσεων: Μαρία Μαζαράκη, Γιάννης Νικολακόπουλος. TΟΜΕΑΣ Μαζικών Κινημάτων Κοινωνία - Εθελοντισμός: Νικήτας Bελίας, Χρήστος Σταθόπουλος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Δ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιάννης Πάζιος - Σία Παναγιωτοπούλου
Δ.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Θανάσης Κορομηλάς - Κώστας Θεοδωρακόπουλος - Ιωάννα Κοσμοπούλου
Δ.Ο. ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Νικήτας Bελίας - Πόπη Γκότση - Δημήτρης Μάραντος
Δ.Ο. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Στάθης Μακρής - Βάσω Γρηγοροπούλου - Τσαμούλη
Δ.Ο. ΟΙΧΑΛΙΑΣ: Ιωάννα Κοσμοπούλου - Κώστας Θεοδωρακόπουλος
Δ.Ο. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ: Μαρία Μαζαράκη - Γιάννης Πάζιος - Παναγιώτης Κελεπούρης

Στ.Μ.