Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 16:37

Πρωτόκολλα αυθαιρέτων θυροκολλούνται την Τρίτη στα τσιγγάνικα του Πολυκλαδικού

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ξεκινά η διαδικασία που θα οδηγήσει στην κατεδάφιση των τσιγγάνικων κτισμάτων πίσω από το Πολυκλαδικό της Αγίας Τριάδας. Αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, θα θυροκολληθούν στα κτίσματα τα πρωτόκολλα αυθαιρέτων, τα οποία έχουν εκδοθεί από την Υπηρεσία Δόμησης…

Εφόσον οι τσιγγάνοι δεν απομακρυνθούν και δεν καθαρίσουν την περιοχή, τότε θα πρέπει να αναλάβει το έργο της κατεδάφισης η αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με την οποία ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, βρίσκεται σε επικοινωνία.
Πάντως με την απομάκρυνση των τσιγγάνων από την Αγία Τριάδα το πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αλλά προφανώς θα μεταφερθεί σε κάποια άλλη περιοχή. Και αυτό γιατί οι τσιγγάνοι της Αγίας Τριάδας δεν δέχονται να εγκατασταθούν στην κατεστραμμένη κατασκήνωση της Μπιρμπίτας, όπως επιδιώκει η δημοτική αρχή. Άρα το πιθανότερο είναι να κάνουν κατάληψη σε κάποια άλλη περιοχή.
Για τη μεταφορά των τσιγγάνων στην υποτιθέμενη κατασκήνωση της Μπιρμπίτας υπάρχει πρόσφατη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Η πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής έλαβε τις θετικές ψήφους και της μείζονος μειοψηφίας, ωστόσο σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι οι χειρισμοί της δεν αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά στην ψηφοθηρία στους ταλαιπωρημένους κατοίκους της Αγίας Τριάδας. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι όλοι πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα αυτό και η θέση η δική της είναι να απελευθερωθεί επιτέλους η περιοχή της Αγίας Τριάδας και οι τσιγγάνοι να εγκατασταθούν στη Μπιρμπίτα.
Στ.Μ.