Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 15:36

Μειώθηκε ελαφρώς σήμερα η συμμετοχή των καθηγητών της Μεσσηνίας στην απεργία

Μειώθηκε ελαφρώς σήμερα η συμμετοχή των καθηγητών της Μεσσηνίας στην απεργία

"ΔΕΝ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ"
Περίπου στο 62% ανήλθε σήμερα η συμμετοχή των καθηγητών της Μεσσηνίας στην απεργία της ΟΛΜΕ. Χθες το ποσοστό ήταν περίπου 71%. Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργιόπουλος, παρότρυνε τους συναδέλφους του…

…να συνεχίσουν τον αγώνα, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές συνέπειες για τις οικογένειες των απεργών, αλλά τονίζοντας ότι το διακύβευμα, που είναι η διατήρηση της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, είναι πιο σημαντικό.
Το ποσοστό της συμμετοχής των καθηγητών μελών της Α’ ΕΛΜΕ ανήλθε σήμερα στο 66% όμως γενικά στο Νομό το ποσοστό έπεσε στο 62%, διότι η συμμετοχή των καθηγητών της Β’ ΕΛΜΕ (Τριφυλία) ήταν λιγότερο μαζική.
Ο κ. Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι τα σημερινά ποσοστά συμμετοχής δεν είναι χαμηλά, για τη Μεσσηνία, δεδομένου ότι ο Νομός μας παραδοσιακά δεν διακρίνεται για τη μαζική συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις μαθητών, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ τόνισε ότι «εμείς δεν προτρέπουμε σε καταλήψεις, δεν επεμβαίνουμε στο τι θα κάνουν οι γονείς, οι μαθητές και όλες οι άλλες κοινωνικές ομάδες».
Σχολίασε επιπλέον ότι η κατάληψη δεν είναι παράνομη ενέργεια, είναι όμως ακραία, αν και σχολίασε ότι «εάν δεν είχε γίνει κατάληψη στο Πολυτεχνείο δεν θα έπεφτε η Χούντα».
Σημειώνεται ότι απόψε, Τρίτη, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, οι απεργοί καθηγητές θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για την προβολή των αιτημάτων τους.
Στ.Μ.