Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 03:26

Κάλεσμα για Κοινωνικό Ιατρείο στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής

Κάλεσμα για Κοινωνικό Ιατρείο στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής

ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Συνάντηση με θέμα τη λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου στην Καλαμάτα διοργανώνει σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, Υπαπαντής 25, η επιτροπή πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.
Το Κοινωνικό Ιατρείο, όπως έχει ανακοινωθεί, θα λειτουργήσει στο παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ θα προσφέρει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άπορους και ανασφάλιστους, Έλληνες και αλλοδαπούς, που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Τα μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας έχουν ήδη καλέσει, όσους επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά, να δηλώσουν τι δουλειά μπορεί να προσφέρει ο καθένας.

Όλοι είναι χρήσιμοι, από γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, μέχρι και μεταφραστές για τις ανάγκες επικοινωνίας με άτομα που δε μιλούν ελληνικά ή αγγλικά. Ανάγκη υπάρχει ακόμη και για εργάτες - τεχνίτες προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα των αιθουσών του ιατρείου, γραφίστες για την οπτικοποίηση των ιατρικών και άλλων πληροφοριών, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, νομικούς, κ.λπ.