Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 21:20

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ για μαζική συμμετοχή

Βασίλης Γεωργιόπουλος, Νικολίνα Λέκκα, Χρήστος Μπένος, Σταυρούλα Μπάμπαρη Βασίλης Γεωργιόπουλος, Νικολίνα Λέκκα, Χρήστος Μπένος, Σταυρούλα Μπάμπαρη

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ
Να απεργήσουν μαζικά και να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους και της οικογένειάς τους, κάλεσαν σήμερα τους εργαζόμενους, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, των καθηγητών, των δασκάλων και των διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ…

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς έχουν διοργανώσει για αύριο, Τετάρτη, απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30, κάτω από το Διοικητήριο, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.
Η νέα πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα, αναφέρθηκε στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καλώντας σε μαζική συμμετοχή και κοινή δράση όλους τους εργαζόμενους. «Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας, την επιβίωση της οικογένειάς μας», τόνισε και υποστήριξε ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, υπονοώντας ότι πρέπει να ανατραπεί. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να μην παρασυρθούν από διάφορα γεγονότα της τελευταίας περιόδου που αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό και το διχασμό.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστος Μπένος, μίλησε για διάλυση του δημόσιου σχολείου και αναφέρθηκε στα προβλήματα με τα κενά εκπαιδευτικών, με την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, με τις διαθεσιμότητες, ενώ ζήτησε να στηρίξει η κοινωνία τον αγώνα των εκπαιδευτικών.
Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ, Βασίλης Γεωργιόπουλος, επανέλαβε τα αιτήματα του συνδικαλιστικού φορέα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι δεν περισσεύει κανένας μαθητής και καθένας εκπαιδευτικός από τα σχολεία.
Η Σταυρούλα Μπάμπαρη, από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Πελοποννήσου, τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει παρουσιάσει ψευδή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι 7.650 αντί 10.200 που λέει το υπουργείο και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να τεθεί κανείς σε διαθεσιμότητα. Επίσης σημείωσε ότι «η επικρατούσα πολιτική τάση θεωρεί το κοινωνικό κράτος ως το μεγάλο εσωτερικό εχθρό, το έχει θέσει υπό διωγμό σε συνθήκες ασφυκτικής μνημονιακής πίεσης και το χτυπάει ανελέητα μέχρι την πλήρη εξόντωσή του, προς όφελος της αδηφάγου ιδιωτικής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας».
Στ.Μ.