Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 18:34

Γιατί στη Βέργα, γιατί στα Λαίικα, γιατί όχι και στην Αιθαία;

Σαράντος Μαρινάκης, Θανάσης Ηλιόπουλος και Δημήτρης Μπούχαλης Σαράντος Μαρινάκης, Θανάσης Ηλιόπουλος και Δημήτρης Μπούχαλης

"ΚΑΥΓΑΣ" ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
Αντιπαράθεση για το χωριό στο οποίο σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας να κατασκευάσει Παιδικό Σταθμό, σημειώθηκε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η πλειοψηφία έχει επιλέξει τη Βέργα και τα Λαίικα, όμως…

…η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ζητάει να μπει στο πρόγραμμα και η Αιθαία, για την εξυπηρέτηση των νηπίων των τριών πρώην Δήμων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, και ο σύμβουλός του, Δημήτρης Φαββατάς, είπαν ότι προωθείται η κατασκευή παιδικού σταθμού στα Λαίικα επειδή από εκεί προέρχονται ο γαμπρός του δημάρχου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Πολίτης και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος.
Η αντίδραση των συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν ιδιαίτερα έντονη. Όπως σημείωσε ο αρμόδιος για τα κληροδοτήματα αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης, στη Βέργα σχεδιάζεται η κατασκευή παιδικού σταθμού από τα έσοδα που θα προκύψουν με την εκποίηση δύο ακινήτων του κληροδοτήματος Δραγώνα. Ο Δραγώνας καταγόταν από τη Βέργα και η διαθήκη του επιβάλλει τα έσοδα του κληροδοτήματος να αξιοποιηθούν στη συγκεκριμένη Δημοτική Κοινότητα. Σε ό,τι αφορά τον παιδικό σταθμό στα Λαίικα, αυτός θα κατασκευαστεί με τα έσοδα από την εκποίηση ακινήτου του κληροδοτήματος Χανδρινού, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Κηφισιά. Σχετικά ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι υπάρχει έτοιμο οικόπεδο στα Λαίικα για την ανέγερση του παιδικού σταθμού, όπως επίσης είπε ότι υπάρχει και έτοιμη μελέτη.
Ωστόσο ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, τόνισε ότι έτοιμος χώρος και έτοιμη μελέτη για την ανέγερση παιδικού σταθμού υπάρχει και για την Αιθαία. Τόνισε ότι είναι πολλά τα νήπια των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών που θα μπορούσαν να εξυπηρετούνται σε έναν παιδικό σταθμό στην Αιθαία, υποστήριξε ωστόσο ότι η δημοτική αρχή αγνοεί τα παιδιά των τριών Δημοτικών Ενοτήτων και προτιμάει τα Λαίικα, επειδή από εκεί είναι ο Δημήτρης Πολίτης και ο Θανάσης Ηλιόπουλος.
Σε ό,τι αφορά το ακίνητο του κληροδοτήματος Χανδρινού, στη Νέα Κηφισιά, ο Δημήτρης Μπούχαλης επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει απαιτήσεις ύψους τουλάχιστον 100.000 ευρώ από τους ιδιώτες που στεγάζονταν σε αυτό και δεν κατέβαλαν τις υποχρεώσεις τους. Όπως είπε, ο Δήμος έχει καταθέσει αγωγές κατά των συγκεκριμένων ιδιωτών, που θα εκδικαστούν το 2014, ώστε να καταβάλουν τα χρήματα που οφείλουν.
Στ.Μ.