Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 03:59

Η ΔΗΜΑΡ βλέπει να έρχονται νέα μέτρα παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις

Η ΔΗΜΑΡ βλέπει να έρχονται νέα μέτρα παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις

Ο ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να αποδεχθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία φαίνεται ότι ετοιμάζονται παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, τόνισε χθες το απόγευμα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Καλαμάτα, ο Γιάννης Κακουλίδης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι…

…η θέση της ΔΗΜΑΡ για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ο Γιάννης Κακουλίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, επισκέφθηκε την Καλαμάτα και μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις σε σύσκεψη με μέλη και φίλους του κόμματος, ενώ συναντήθηκε με τους σχολικούς φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στους οποίους είπε ότι το κόμμα του ζητά να ισχύσουν για τη διαθεσιμότητα οι ίδιες πρόνοιες που ισχύουν για την κινητικότητα.
Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Κακουλίδης ανακοίνωσε ότι στις 30 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Καλαμάτα ο Φώτης Κουβέλης και θα συμμετάσχει σε μεγάλη σύσκεψη, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου για το δεύτερο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης Κακουλίδης τόνισε ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να επιτρέψει στο μόρφωμα αυτό να γίνει πρόξενος εξελίξεων, εννοώντας προφανώς ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημοκρατία έχει τα όπλα να απαντήσει στις προκλήσεις που την υπονομεύουν, ενώ σχολίασε ότι εάν η Νέα Δημοκρατία είχε συμφωνήσει να πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη κατά του ρατσισμού, ενδεχομένως δεν θα είχαμε φτάσει στις εξελίξεις που σημειώθηκαν με τη Χρυσή Αυγή.
Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, ο Γιάννης Κακουλίδης αναφέρθηκε στις κατηγορηματικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα γιατί δεν τα αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία. Σχολίασε ωστόσο ότι «ο κ. Βενιζέλος ελπίζω να τα εννοούσε αυτά που είπε» γιατί οι πληροφορίες της ΔΗΜΑΡ είναι ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα επιβληθούν νέα μέτρα. Όπως σημείωσε ο Γιάννης Κακουλίδης, η ΔΗΜΑΡ θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε μια τέτοια απόπειρα, έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι το κόμμα του παραμένει σταθερό στη γραμμή για την παραμονή στην Ε.Ε. και στο ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τη θεωρία των δύο άκρων, ο Γιάννης Κακουλίδης τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη και σχολίασε επίσης ότι «είναι αδιανόητο να γίνεται συμψηφισμός μεταξύ του φασισμού και εκδοχών της αριστεράς».
Αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου απέναντι στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημείωσε, στον πόλο αυτό καλούνται να συσπειρωθούν οι δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού χώρου, της σοσιαλδημοκρατίας, προσωπικότητες του πολιτισμού, των επιστημών, ενεργοί πολίτες, οικολογικές κινήσεις. Δήλωσε πάντως ότι από αυτή τη συσπείρωση αποκλείονται εκείνα τα πολιτικά στελέχη που έχουν διαδραματίσει ρόλο ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη συγκρότησης του τρίτου πόλου.
Στ.Μ.