Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 18:20

Καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ όσα έγιναν το Σάββατο, στα εγκαίνια της γέφυρας του Νέδοντα

Καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ όσα έγιναν το Σάββατο, στα εγκαίνια της γέφυρας του Νέδοντα

«ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΙΣΜΟΣ» 
«Σε ακριβοπληρωμένη κομματική φιέστα, με «μυστρί» και αστυνομία, που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, εξελίχθηκε η επίσκεψη του κ. Σαμαρά και του υπουργού του στη συγκυβέρνηση, κ. Βορίδη, για να θεμελιώσουν τη γέφυρα του Νέδοντα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για όσα συνέβησαν το Σάββατο στην Καλαμάτα
Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραλείπει να σχολιάσει τις ευχαριστίες του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, προς τον Λεωνίδα Μπόμπολα, ενώ θέτει και σειρά ερωτημάτων.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έχει ως εξής: «Η κομματική αυτή φιέστα αποτέλεσε «μπούμερανγκ» στους εμπνευστές της. Ο λαός της Μεσσηνίας γύρισε την πλάτη στην προκλητική αυτή επίσκεψη του κ. Σαμαρά, δείχνοντας τη ριζική του αντίθεση στη μνημονιακή πολιτική της Ν.Δ. και τις καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού μεθόδους που χρησιμοποιεί.
Η προκλητική κινητοποίηση της Αστυνομίας, αποσκοπούσε στο να δημιουργήσει εντυπώσεις, παρά να προλάβει την εκδήλωση ανύπαρκτων σχεδίων δημιουργίας επεισοδίων.
Είναι προκλητικό επίσης ότι η φιέστα έγινε υπό τη σκέπη του εθνικού εργολάβου, τον οποίο και ευχαρίστησαν.
Υπάρχουν επίσης και μερικά ουσιώδη ερωτήματα.
1) Ο κ. Σαμαράς οφείλει να απαντήσει, τι ήρθε να εγκαινιάσει και με ποια ιδιότητα; Γιατί αυτός μέχρι τώρα λέει ότι δεν συγκυβερνά.
2) Ο κ. Παπαδήμος οφείλει να απαντήσει αν εξουσιοδότησε τον κ. Σαμαρά να έρθει να φέρει το «μυστρί» των εγκαινίων της γέφυρας.
Αυτό που κυρίως έμεινε από την αποτυχημένη και ακριβοπληρωμένη κομματική φιέστα είναι:
α) Ο φόβος και ο τρόμος της ηγεσίας της Ν.Δ. απέναντι στο λαό, στην απέλπιδα επιδίωξή της για αυτοδυναμία. Σωστά βέβαια φοβάται ο κ. Σαμαράς και η ηγεσία της Ν.Δ., γιατί γνωρίζει καλά την καθολική αντίθεση του λαού της Μεσσηνίας απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, που ένθερμα προωθεί και
β) Το δείγμα της νέας διακυβέρνησης που επαγγέλλεται η ηγεσία της Ν.Δ. φαίνεται ότι είναι εμπνευσμένο από τον γνωστό «μαυρογιαλουρισμό» με τον οποίο κυβερνά ο δικομματισμός τη χώρα εδώ και δεκαετίες.
Ο λαός είναι βέβαιο ότι θα απαντήσει με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές, καταδικάζοντας τους σύγχρονους «μαυρογιαλούρους» της συγκυβέρνησης».