Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013 14:24

Τέλος οι καταστροφές από τα κύματα και νέα πλαζ 30 μέτρων στη Μικρή Μαντίνεια!

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ
Σε ένα μήνα, ίσως και λίγο πιο γρήγορα, η περιοχή της Μικρής Μαντίνειας που «χτυπιόταν» με καταστροφική δύναμη από τα κύματα θα διαθέτει πλαζ που θα φτάνει και τα 30 μέτρα! Το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας ολοκληρώνεται...

(φωτογραφίες)

Στην τελική τους φάση μπαίνουν η κατασκευή του κυματοθραύστη, μπροστά από το ηρώο της Μικρής Μαντίνειας, όπως και τα έξι «μπαστούνια» ανάμεσα στα οποία θα μπει το υλικό αναπλήρωσης της ακτής, αλλά και ο νοτιοανατολικός πρόβολος, προς την πλευρά του παραθαλάσσιου αλσυλλίου.
Όταν γίνει η τοποθέτηση του υλικού επίστρωσης και σχηματιστεί η πλαζ, που θα έχει μήκος περίπου 30 μέτρων, τα έξι «μπαστούνια» δεν θα φαίνονται. Τα μόνα τεχνικά έργα που θα είναι ορατά θα είναι ο κυματοθραύστης και ο πρόβολος.
Είναι ένα έργο που λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης της ακτογραμμής, το οποίο εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να σπάσει ο παραλιακός δρόμος της Μικρής Μαντίνειας και μαζί να καταστραφούν ο αγωγός ύδρευσης και αποχέτευσης που βρίσκονται κάτω από τον ασφαλτοτάπητα. Πάντως, όταν ολοκληρωθεί το έργο θα πρέπει να ξηλωθεί και να ανακατασκευαστεί ο δρόμος, γιατί κάτω από τον τάπητα έχουν δημιουργηθεί σπηλαιώσεις από τη θάλασσα που τραβούσε το υλικό της υπόβασης.
Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και υλοποιήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας. Ανάδοχος είναι ο Ιωάννης Βασιλικός, που έχει προσφέρει έκπτωση ύψους 28% ενώ ο προϋπολογισμός ήταν 1.396.000 ευρώ.
Στ.Μ.