Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 19:14

Βάζει «φυτιλιές» ο Νίκας στην Περιφέρεια για τα σκουπίδια

Βάζει «φυτιλιές» ο Νίκας στην Περιφέρεια για τα σκουπίδια

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΙΧΜΕΣ
Ευθύνες στον περιφερειάρχη, Π. Τατούλη, καταλογίζει εμμέσως ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Π. Νίκας, για τη δοκιμασία στην οποία φαίνεται ότι έχει μπει ο διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων…

Δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο κ. Νίκας: «Ο διαγωνισμός είναι ένα κεκτημένο, όπως και να το κάνουμε. Δεν είχαμε τίποτα και έχουμε ένα διαγωνισμό με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το διαγωνισμό αυτό πρέπει να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και θεωρώ ότι την ευθύνη για τη διαφύλαξή του έχει πρώτα απ’ όλα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτή που έκανε το διαγωνισμό. Δεν είναι εικόνα ο μεν περιφερειάρχης να λέει ότι έχουμε ένα και μοναδικό σχέδιο και πρέπει να γίνει εκεί (σ.σ. στην Καλλιρρόη) η διαδικασία της διαχείρισης, ο δε αντιπεριφερειάρχης να λέει εδώ (σ.σ. στην Καλλιρρόη) δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Για πέστε μου, ποιος παρεμποδίζει ή εν πάση περιπτώσει πλήττει το συγκεκριμένο έργο και την προοπτική;».
Επιπλέον ο δήμαρχος είπε ότι «θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν γίνει καλύτερα» εφόσον ο περιφερειάρχης ενημέρωνε τους δημάρχους για το σχεδιασμό του και τις διαδικασίες. Δήλωσε σχετικά: «Νομίζω έχει τον πρώτο λόγο και την πρώτη ευθύνη να κουβεντιάσει με τους δημάρχους και τις τοπικές κοινωνίες, να πάρουμε όλοι τα κόστη μας, με την ευθύνη όλων μας να υπάρξει ανταπόδοση για τις τοπικές κοινωνίες».
Τέλος, ο κ. Νίκας τόνισε ότι ο διαγωνισμός πρέπει να διαφυλαχθεί, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι προτείνεται η Καλλιρρόη για τη χωροθέτηση του ενός εκ των εργοστασίων επεξεργασίας σκουπιδιών.
Στ.Μ.