Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 13:42

Χθες και σήμερα η ΔΕΗ επανασύνδεσε το ρεύμα σε 79 νοικοκυριά της Μεσσηνίας

Γιώργος Παναγόπουλος Γιώργος Παναγόπουλος

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ
Ηλεκτρικό ρεύμα, από την ίδια τη ΔΕΗ, πήραν χθες και σήμερα 79 νοικοκυριά στη Μεσσηνία, στα οποία είχε γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Όπως δήλωσε στο KalamataJournal ο προϊστάμενος…

…του καταστήματος πωλήσεων της ΔΕΗ Καλαμάτας, Γιώργος Παναγόπουλος, τα συγκεκριμένα νοικοκυριά ήταν ενταγμένα στα κοινωνικά τιμολόγια και η επανασύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα έγινε χωρίς χρέωση των πελατών.
Ωστόσο, μόνο το Νοέμβρη η ΔΕΗ διέκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε 230 νοικοκυριά της Μεσσηνίας, που είτε ήταν ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι. Βέβαια, σε πολλά από αυτά τα 230 νοικοκυριά εκτιμάται ότι έχει γίνει επανασύνδεση έξω από τις διαδικασίες της ΔΕΗ. Πάντως είναι πιθανό να υπάρχουν ακόμη νοικοκυριά με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα.
Αυτό που τόνισε ο κ. Παναγόπουλος στο KalamataJournal είναι ότι τα νοικοκυριά θα πρέπει να ενδιαφερθούν και να κινηθούν για να ενταχθούν στα κοινωνικά τιμολόγια της επιχείρησης. Όπως σημείωσε, «εμείς έχουμε ειδοποιήσει πολλές φορές τους καταναλωτές –και μέσω των λογαριασμών και με ανακοινώσεις και με φυλλάδια- για τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στα κοινωνικά τιμολόγια. Υπάρχουν όμως καταναλωτές που επιδεικνύουν αδιαφορία και γι’ αυτό δεν έχει ευθύνη η ΔΕΗ. Αντίθετα η επιχείρηση κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει, τουλάχιστον στο δικό μας κατάστημα αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».
Σε ό,τι αφορά τους Δήμους, ακόμη δεν έχουν αποστείλει τους καταλόγους με τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της επανασύνδεσης. Οι διαδικασίες αυτές ωστόσο δεν θα μπορέσουν να γίνουν άμεσα, θα χρειαστεί πολύ ψάξιμο και χρόνος, καθώς θα πρέπει να διασταυρωθούν στοιχεία, να βρεθεί σε τίνος το όνομα είναι τα ρολόγια κ.λπ.
Στ.Μ.