…την ίδρυση αυτής της κίνησης έδωσαν νωρίτερα συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να κρατήσει ο κόσμος την αξιοπρέπειά του.
Η συνάντηση θα γίνει στις 7.30 αύριο το απόγευμα.
Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μάινας, η επιτροπή πρωτοβουλίας για την ίδρυση της κίνησης απαρτίζεται από ανθρώπους με διαφορετική ιδεολογική τοποθέτηση με κοινό σκοπό όμως την αντίδραση απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές. Ο κ. Μάινας τόνισε ότι σήμερα είναι επιβεβλημένο να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτές τις πολιτικές για τη διαφύλαξη όσων μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η κατοικία.
Ο Βαγγέλης Ποτέας, δημοσιογράφος που απολύθηκε παράνομα από την ΕΡΤ χωρίς καν να του έχει καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει σκοπό να κινητοποιήσει τη βάση της κοινωνίας, ώστε να προχωρήσει σε κινηματικές δράσεις και να υψώσει ασπίδα προστασίας στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο δικηγόρος Γιάννης Χριστόπουλος τόνισε ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα, που προστατεύει την κατοικία των ανθρώπων. Σημείωσε επίσης ότι ενώ η απελευθέρωση των πλειστηριασμών προβάλλεται ως μέτρο που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον τελικά το βλάπτει γιατί θίγει το κοινωνικό συμφέρον.
Ο γιατρός Ηλίας Μαυρέας είπε ότι οι κύριοι υπεύθυνοι της δραματικής κατάστασης που βιώνει η κοινωνία, συμπεριφέρονται ως κατήγοροι και έχουν βάλει τον κόσμο στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάτι που τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να σταματήσει με δράσεις αλληλοβοήθειας και μαχητικές ενέργειες.
Η δικηγόρος Μαρία Βεργινάδη σημείωσε ότι το κράτος συμπεριφέρεται στους πολίτες του σαν να είναι εγκληματίες, παρότι τους έχει φέρει σε δεινή κατάσταση, ενώ πρόσθεσε ότι η αλληλεγγύη είναι δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ακόμη η φοιτήτρια της νομικής Ευγενία Χριστίνα Λουκαρέα και ο γιατρός Γιώργος Σοφρωνάς.
Στ.Μ.