Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 15:53

Εντυπωσιακό το Μέγαρο Χορού αλλά…

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Χωρίς υπερβολή θα εντυπωσιαστεί όποιος επισκεφθεί τους εσωτερικούς χώρους του Μεγάρου Χορού, στους οποίους οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό που προσεγγίζει πια το 100%. Απομένει η τοποθέτηση της μοκέτας στην αίθουσα των θεατών, η εγκατάσταση των καθισμάτων και ορισμένες μικρολεπτομέρειες. Μοκέτα και καθίσματα βρίσκονται ήδη στο Μέγαρο και είναι θέμα ημερών η τοποθέτησή τους.
Ωστόσο, ο επισκέπτης θα προβληματιστεί κιόλας για το πώς θα μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει και να συντηρήσει ένα τέτοιο εντυπωσιακό έργο, τεραστίων διαστάσεων και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Στη δημοτική αρχή ευελπιστούν ότι την απάντηση θα δώσει η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία αναμένεται στην Καλαμάτα μέχρι το τέλος του μήνα και οπωσδήποτε θα ξεναγηθεί στο Μέγαρο.

Η συμφωνία που έχει γίνει είναι να ιδρυθεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, επιχορηγούμενο από το κράτος, το οποίο θα αναλάβει τη λειτουργία του Μεγάρου. Πόσο αισιόδοξος όμως μπορεί να είναι κανείς για την ταχύτητα ίδρυσης του νομικού προσώπου και την επιχορήγησή του από το κράτος, όταν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας;
Επισκεφθήκαμε πριν λίγο το Μέγαρο, με την ευκαιρία της επιθεώρησης που έκαναν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρίστος Ριζάς, με τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλη Τζαμουράνη, τους επιβλέποντες μηχανικούς και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι οι εργασίες βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης, αν και έκαναν παρατηρήσεις στους υπεύθυνους για διορθώσεις που πρέπει να γίνουν και ορισμένες πρόσθετες παρεμβάσεις.
Πάντως, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι τουλάχιστον η πρεμιέρα του φετινού Φεστιβάλ Χορού ή έστω κάποια παράσταση ή εκδήλωση θα γίνει στο Μέγαρο. Δεν είναι όμως εύκολο εγχείρημα, δεδομένου ότι θα χρειαστεί προσωπικό που να γνωρίζει πως να χειριστεί τον εξοπλισμό της σκηνής. Είναι απαραίτητο, δηλαδή, να προλάβουν να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν στο Μέγαρο.
Στ.Μ.