Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 18:05

"Κάτω τα χέρια από τα σπίτια, τα χωράφια και τα μαγαζιά των δημοτών μας"

"ΔΙΚΤΥΟ" ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το «Δίκτυο», η δημοτική παράταξη επικεφαλής της οποίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είναι ο Σταμάτης Μπεχράκης, «συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός δυνατού κινήματος αλληλεγγύης, ώστε κανένας Καλαματιανός, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, να μη μείνει χωρίς σπίτι, ρεύμα και νερό». Αυτό υπογραμμίζεται σε…

…ανακοίνωση του Δικτύου Ενεργών Πολιτών του Δήμου Καλαμάτας, η οποία στο σύνολό της έχει ως εξής:
«Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να σιωπά άλλο, πρέπει να μπει μπροστά δυναμικά στον αγώνα των πολιτών και το συντονισμό των κοινωνικών αντιδράσεων αν δεν θέλει να χάσει τη ψυχή της.
Με τον παραπλανητικό όρο της «διαδημοτικής κινητικότητας» το υπουργείο Εσωτερικών αναζητεί χιλιάδες «διαθέσιμους» προς απόλυση εργαζόμενους στους δήμους.
Η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους και στη περιοχή μας είναι σε ύψη ρεκόρ.
Έρημα τα μαγαζιά της πόλης μας, χειρότερη ακόμα η κατάσταση των συνοικιακών καταστημάτων.
Νοικοκυριά τιμωρημένα να παλεύουν το κρύο, να μένουν στο σκοτάδι. Πολίτες σε λίστες αναμονής της ανεργίας.
Σταδιακή μετατροπή της μικροϊδιοκτησίας σε ενοικιαστές. Το ελεύθερο επάγγελμα και το εμπόριο αντιμετωπίζονται λίγο πολύ ως ποινικό αδίκημα. Η επιχειρηματική αποτυχία διώκεται, αν έχεις ή είχες μια επιχείρηση και βρεθείς να χρωστάς στον ΟΑΕΕ και είσαι σε αδυναμία πληρωμής θα πας φυλακή. Αν βρεθείς να χρωστάς στο δημόσιο θα πας φυλακή. Αν χρωστάς στο ΙΚΑ θα πας φυλακή.  Αν κάποιος επαγγελματίας χρωστά στο δημόσιο και δεν υπάρχει τρόπος να αποπληρωθεί το χρέος, δεν μπορεί να λάβει φορολογική ενημερότητα για δέκα χρόνια. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν μπορεί κανείς να μιλά για επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη. Η εργασία είναι αυτή που ουσιαστικά διώκεται με τη σημερινή οικονομική πολιτική. Όλα αυτά επιβάλλουν όχι μόνο την ανάγκη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς αλλά και τον αγώνα της αυτοδιοίκησης, τον αγώνα  της αντίστασης, της ανατροπής αυτών των πολιτικών που μας έφεραν ως εδώ.
Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρεθεί στο πλευρό των αγώνων των δημοτών και των εργαζομένων.
Το "Δίκτυο"  συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός δυνατού κινήματος αλληλεγγύης, ώστε κανένας Καλαματιανός που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μη μείνει χωρίς σπίτι, ρεύμα και νερό».