Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 20:39

Κινητοποίηση για τη δημόσια υγεία με τη συμμετοχή τοπικών φορέων

Κινητοποίηση για τη δημόσια υγεία με τη συμμετοχή τοπικών φορέων

ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συγκέντρωση για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας διοργανώνουν για αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, έξω από το κτήριο των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ. Τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει ήδη σειρά φορέων και κινήσεων…

Ανάμεσά τους, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που καλεί όλους τους μηχανικούς να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση, όπως και η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, που απευθύνει το ίδιο κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς. Επίσης η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση, η οποία θα γίνει στις 06:30 το απόγευμα.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΤΕΕ, Δημήτρης Θωμόπουλος, «Ο αγώνας των ιατρών και όλου του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται, κοντά δύο μήνες με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής, για να μην θιγεί κι άλλο η πρωτοβάθμια υγεία στο νομό μας. Επειδή πιστεύουμε ότι ιδιαίτερα αυτή την οξυμμένη περίοδο της κρίσης δεν υπάρχουν περιθώρια για να στερούνται οι ασθενείς την παροχή υπηρεσιών καλούμε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί τα προβλήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία και να βρει λύσεις μέσα από την λειτουργία και αναβάθμιση των μονάδων υγείας.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ την Τετάρτη 8-1-2014 και ώρα 6.30 μ.μ. έξω από το κτήριο στην οδό Πλάτωνος και Κανάρη».
Επίσης η διοίκηση της Α’ ΕΛΜΕ σημειώνει στο δικό της κάλεσμα: «Η Α΄ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ δηλώνει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των γιατρών και των εργαζόμενων στο χώρο των υπηρεσιών υγείας για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας, το οποίο πλήττεται ανελέητα από τις μνημονιακές πολιτικές . Γι’ αυτό καλεί όλα τα μέλη της και όλους τους Μεσσήνιους πολίτες να πάρουν μέρος στη  συγκέντρωση που διοργανώνουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) Καλαμάτας, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (οδός Πλάτωνος).
Η απρόσκοπτη πρόσβαση στην υγεία και στην παιδεία είναι δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και αποτελεί ευθύνη όλων μας η υπεράσπισή της».
Από την πλευρά της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η μετατροπή του αγαθού των υπηρεσιών υγείας σε εμπόρευμα, που πωλείται και αγοράζεται, θα βρει αντιμέτωπη την επιτροπή αλληλεγγύης που σε συνεργασία με τους φορείς και τα συνδικάτα των εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους χώρους αλλά και ευρύτερα, θα αναπτύξει συγκεκριμένες δράσεις τις επόμενες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, τις κοινωνικές οργανώσεις και τους φορείς της πόλης να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) Καλαμάτας, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (οδός Πλάτωνος).
Καλούμε τους πολίτες να συστρατευτούν στον αγώνα που κάνουν τα σωματεία των συγκεκριμένων χώρων αλλά και τους θεσμικούς φορείς της πόλης που σφυρίζουν αδιάφορα σα να μην τους αφορούν αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της υγείας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο κρίσιμο θέμα της υγείας των πολιτών.
Κυρίως όμως καλούμε τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να υπερασπιστούν με νύχια και με δόντια τη δημόσια υγεία ιδιαίτερα σήμερα που όλοι δοκιμαζόμαστε από τις μνημονιακές πολιτικές και τις συνέπειές τους».