Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 22:00

Γίνεται επικίνδυνη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προειδοποιεί το ΚΚΕ

Γίνεται επικίνδυνη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προειδοποιεί το ΚΚΕ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 
«Ο λαός της Μεσσηνίας πρέπει να ξέρει ότι η κατάσταση αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο», υπογραμμίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ειδικευόμενους γιατρούς, οι οποίοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας, επειδή έχουν να πληρωθούν εφημερίες από το Δεκέμβρη.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος σημειώνει ότι η Υγεία έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα για να κερδοσκοπήσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, υπογραμμίζει τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και καλεί τον κόσμο να συμπαρασταθεί στους γιατρούς και να διεκδικήσει δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Η επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια σε όλα τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών εντείνεται και μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Μας οδηγούν στη χρεοκοπία για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική για το λαό και τους εργαζόμενους και στο χώρο της Υγείας. Με τις συνεχιζόμενες μειώσεις κονδυλίων οι ασθενείς θα πληρώνουν για ολοένα και περισσότερες παροχές υγείας και οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με ψίχουλα. Η υγεία του λαού είναι γι’ αυτούς κόστος και τα νοσοκομεία φιλέτα προς εκμετάλλευση ή προς πώληση στο μεγάλο κεφάλαιο.
Στο νοσοκομείο Καλαμάτας, πλην των υπολοίπων προβλημάτων, οι ειδικευόμενοι γιατροί εφημερεύουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβρη και, λόγω των περικοπών, με αρκετές βασικές ειδικότητες εκτός εφημερίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ορθοπεδική κλινική, στην οποία τις καθημερινές δεν υπάρχει ειδικός γιατρός μετά τις 9 το βράδυ, μιας και, όπως λέει η διοίκηση, δεν είναι και τόσο σημαντικό να υπάρχει ορθοπεδικός και τις νύχτες.
Ας μην ξεγελιέται κανείς. Στον καπιταλισμό, ακόμα και η υγεία είναι εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τα μονοπώλια. Ο λαός της Μεσσηνίας πρέπει να ξέρει ότι η κατάσταση αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου σε ότι αφορά το νοσοκομείο.
Το ΚΚΕ στηρίζει απερίφραστα τις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων γιατρών και καλεί και όλο το λαό να συμπαραταχθεί σε αυτόν τον αγώνα. Δεν είναι υπόθεση μόνο των γιατρών ή του υπόλοιπου προσωπικού. Είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης αυτός ο αγώνας, εργαζόμενοι στην Yγεία και λαός μια γροθιά.
Το ΚΚΕ διεκδικεί αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους ανεξαιρέτως, υψηλού επιπέδου, με προσωπικό που θα αμείβεται επαρκώς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και όχι με μισθούς ψίχουλα. Καλεί το λαό να αντιπαλέψει συνολικά αυτή την πολιτική και να βάλει πλώρη για άλλου τύπου εξουσία που στο επίκεντρό της θα θέτει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων, εξουσία και οικονομία λαϊκή. Καλεί και τους ειδικευόμενους γιατρούς να συνεχίσουν δυναμικά, να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από το σωματείο τους και να συνταχθούν με το ταξικό κίνημα για να φέρει ο αγώνας αυτός αποτελέσματα και να αφήσει παρακαταθήκη και για τους επόμενους μεγαλύτερους αγώνες».