Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 21:03

Σχεδόν 3.500 δικόγραφα για κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών έστειλε η Εφορία της Καλαμάτας

Σχεδόν 3.500 δικόγραφα για κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών έστειλε η Εφορία της Καλαμάτας

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ
Κατασχέσεις σε βάρος σχεδόν 3.500 φορολογουμένων προώθησε το 2013 η Εφορία της Καλαμάτας. Τα περισσότερα δικόγραφα απεστάλησαν στο τέλος του περασμένου χρόνου και αποσκοπούν σε κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς, από ενοίκια, από έσοδα ταμείων επιχειρήσεων κ.λπ.

Το σαφάρι για τη συλλογή των χρημάτων προκειμένου να αποδοθούν στους ξένους «δανειστές» γίνεται με την πάροδο του χρόνου και πιο σκληρό για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.
Όπως δήλωσε στο «KalamataJournal» η προϊσταμένη της Εφορίας Καλαμάτας, Ευγενία Κούβελα, πράγματι στο τέλος του 2013 απεστάλησαν από το Δικαστικό Τμήμα πολλά δικόγραφα για την παρακράτηση χρημάτων εις χείρας τρίτων ώστε να αποφευχθεί η παραγραφή οφειλών φορολογουμένων και να συγκεντρωθούν τα οφειλόμενα ποσά.
Τα δικόγραφα αυτά απεστάλησαν κυρίως προς τράπεζες του Νομού, ώστε να γίνουν κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς, όχι όμως μόνο σε τράπεζες. Η Εφορία μπορεί να κατασχέσει μέχρι και ενοίκια, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το δημόσιο. Μπορεί επίσης να προβεί σε κατάσχεση χρημάτων από προμηθευτές και πελάτες επιχειρηματιών που έχουν ανάλογες οφειλές προς τις Εφορίες.
Σημειώνεται ότι το αμέσως προσεχές διάστημα οι κατασχέσεις θα έρχονται «βροχηδόν», καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτό το μέτρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν κατέβαλαν το χαράτσι της ΔΕΗ το 2012, τα τέλη κυκλοφορίας και διάφορους άλλους φόρους.
Στ.Μ.