Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 18:16

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ

Από την ιδρυτική σύσκεψη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Από την ιδρυτική σύσκεψη της Επιτροπής Αλληλεγγύης

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα, ενάντια «στη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ», διοργανώνει για την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, η νεοσύστατη Επιτροπή Αλληλεγγύης, στην οποία συμμετέχουν φορείς και πρόσωπα της περιοχής…

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης υποστηρίζει ότι με την πώληση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ενέργειας και θα ανασταλεί η δυνατότητα κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής για τους έχοντες ανάγκη.
Στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης σημειώνει: «Η κυβέρνηση έχει φέρει και ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (του ΑΔΜΗΕ) σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Με συνοπτικές διαδικασίες σκοπεύουν να εκχωρήσουν τον στρατηγικό αυτό τομέα, ο οποίος στήθηκε με θυσίες δεκαετιών του ελληνικού λαού. Ο στρατηγικός εθνικός αυτός τομέας είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ αξίας εμπορικής 8 δις ευρώ που μεταφράζεται σε: 11.000 χιλιόμετρα εναέριων γραμμών υψηλής τάσης καθώς και υπόγειων και υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης.
221 υποσταθμούς και κέντρα υψηλής τάσης και 3 εθνικά κέντρα ελέγχου ενέργειας που διασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά της ενέργειας.
Όλη αυτή η υποδομή θα ξεπουληθεί για περίπου 300 εκ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι εθνική υποδομή θεμέλιο της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στην Αμερική που αποτελεί το κέντρο της νεοφιλελεύθερης οικονομίας της αγοράς, ο τομέας αυτός παραμένει υπό κρατικό και δημόσιο έλεγχο.
Ο ιδιώτης ως στρατηγικός επενδυτής ένα στόχο θα έχει, την μεγιστοποίηση του κέρδους. Καθώς και τον έλεγχο των δικτύων μεταφοράς επιβάλλοντας στην οποιαδήποτε κυβέρνηση τους δικούς του όρους διαχείρισης.
Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα  να κερδίσει από το πλιάτσικο και την κερδοσκοπία στην δημόσια επιχείρηση.
Από την εφαρμογή της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και την εκχώρηση στους ιδιώτες του δικαιώματος να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια στο όνομα του ελεύθερου ανταγωνισμού είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας σε ποσοστό που ξεπέρασε το 100% στη λαϊκή κατανάλωση.
Η ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) έναντι πινακίου φακής θα σημάνει το τέλος του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης και της όποιας κοινωνικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας.
Η κυβέρνηση έχει τεχνηέντως αποκρύψει ότι η πώληση τη δικτύου μεταφοράς της ηλεκτρενέργειας είναι ο πιλότος για το οριστικό ξεπούλημα της ΔΕΗ (ορυχεία, εργοστάσια και αστικά δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης).
Η επιτροπή αλληλεγγύης έχοντας ως προμετωπίδα την διασφάλιση των δικαιωμάτων του λαού στην στέγη, στην υγεία, στο ρεύμα, στο νερό σας καλεί όλους, μαζί με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ να αποτρέψουμε την πώληση της επιχείρησης. Να απαιτήσουμε μαζικά από την κυβέρνηση να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της ενέργειας και την επέκταση της κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής σε πλατύτερα πληττόμενα λαϊκά στρώματα. Να χορηγεί δωρεάν ρεύμα ικανό να καλύπτει τις βασικές ανάγκες των οικογενειών που έχουν μηδενικό εισόδημα.
ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ - ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ».
Τα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης Καλαμάτας λειτουργούν στην οδό Β. Γεωργίου και Αριστοδήμου 70, στον 1ο όροφο, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.