Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 15:15

Κόβονται δέντρα στην πλατεία Μαυρομιχάλη για να γίνει παιδική χαρά

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΑΕΝΑΗ"
Το αλυσοπρίονο που θα το καρατομήσει και θα του κόψει το νήμα της ζωής, αναμένει ένα μεγάλο και με ιδιαίτερη κλίση του κορμού του πεύκο, στην πλατεία Μαυρομιχάλη. Το δέντρο, αν και είναι υγιές, πάει για κόψιμο με τη…

…δικαιολογία ότι πρέπει να απελευθερωθεί χώρος για να κατασκευαστεί παιδική χαρά, την οποία ζητούν οι περίοικοι.
Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν αντιρρήσεις για το κόψιμο του δέντρου, οι οποίες τέθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής του "Δικτύου", Σταμάτη Μπεχράκη.
Στη συνεδρίαση ο δήμαρχος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πεύκο «γερασµένο, ψωραλέο. Τα δέντρα µεγαλώνουν και πεθαίνουν όπως και οι άνθρωποι, η ανανέωση των δέντρων γίνεται κατά τις εισηγήσεις της γεωπονίας και των επιστηµόνων. ∆έντρα κόβονται και φυτεύονται κάθε ηµέρα, δεν είναι η ζωή αέναη. Όποιο είναι γερασµένο και άρρωστο θα κοπεί και θα φυτευτεί άλλο».
Σημειώνεται πάντως ότι το δέντρο δεν έχει προβλήματα υγείας, όπως δείχνει η φωτογραφία ούτε ενοχλεί για την κατασκευή της παιδικής χαράς.
Επίσης, στην πλατεία Μαυρομιχάλη έχει γίνει ήδη κοπή μικρών δέντρων, που όμως πράγματι δεν έδειχναν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Στ.Μ.