Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 17:01

Από τα καλύτερα της Ελλάδας το νερό της Καλαμάτας, διαβεβαιώνει ο Σαράντος Μαρινάκης

ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ
ΓΙΝΕΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Το νερό της Καλαμάτας ποιοτικά είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Σαράντος Μαρινάκης, εκφράζοντας την απορία του για την επαναφορά στη δημοσιότητα παλιάς ανάλυσης που έδειξε υψηλά ποσοστά βαρέων μετάλλων, η οποία μέτρηση όμως έχει αποδειχθεί ότι ήταν εσφαλμένη.
Ωστόσο, ο Σαράντος Μαρινάκης εμμέσως παραδέχθηκε ότι έχει να γίνει ανάλυση για τις χημικές παραμέτρους του νερού από το 2010, αν και υποστήριξε ότι η χημική σύσταση δεν αλλάζει, ενώ σημείωσε ότι έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη χημική ανάλυση δειγμάτων του νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από πιστοποιημένο εργαστήριο.

Όσον αφορά στο νικέλιο που περιέχει το νερό της Καλαμάτας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ τόνισε ότι στην τελευταία ανάλυση που έγινε, το 2010, αυτό ήταν σε μη ανιχνεύσιμη ποσότητα, δηλαδή πάρα πολύ χαμηλότερα από το ανώτερο όριο που θέτουν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τα άλλα, υπογράμμισε ότι βιολογικές αναλύσεις του νερού γίνονται τακτικότατα από το εργαστήριο της ΔΕΥΑΚ και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.
Τέλος, επανέλαβε την απορία του για το γεγονός ότι ξανάνοιξε αυτό το θέμα χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.
Στ.Μ.