Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 12:25

Για Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου προορίζεται το πρώην ΙΚΑ της Καλαμάτας

ΑΝΑΦΟΡΕΣ Γ. ΜΠΕΖΟΥ
Για τη λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, το οποίο αναμένεται ότι θα εκτονώσει σε μεγάλο ποσοστό την προσέλευση ελαφρών περιστατικών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προορίζεται το κτήριο του πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα…

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε νωρίτερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τον απολογισμό του 2013 και τους στόχους του 2014. Στους στόχους του δεν υπήρξε καμία αναφορά για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και όταν ρωτήθηκε σχετικά από το «Kalamata journal», απάντησε ότι πρόκειται για ζήτημα που δεν ανήκει στις άμεσες αρμοδιότητες της διοίκησης του Νοσοκομείου. Πρόσθεσε ωστόσο ότι έχει συνεργασία για το θέμα με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Κατσίβελα, και ο σχεδιασμός που γίνεται είναι το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Καλαμάτας να λειτουργήσει στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ, στο πλαίσιο και της προωθούμενης «μεταρρύθμισης» στην πρωτοβάθμια υγεία.
Ο κ. Μπέζος τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, να λειτουργήσει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, διότι πολλά από τα ελαφρά περιστατικά που τώρα προσέρχονται στο Νοσοκομείο θα κατευθύνονται στη συγκεκριμένη μονάδα υγείας και έτσι το Νοσοκομείο θα μπορέσει να αφοσιωθεί ακόμη περισσότερο στην αποστολή του για τα σοβαρότερα περιστατικά.
Πάντως, ο Δήμος Καλαμάτας έχει προσφέρει στο υπουργείο Υγείας οικόπεδο, στο παλιό στρατόπεδο, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Πέρα από αυτά όμως, η Καλαμάτα θα μπορούσε να έχει εδώ και χρόνια Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, όταν από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια είχε προωθηθεί η λειτουργία του στην Καρδιολογική Κλινική του παλιού Νοσοκομείου, έργο όμως που κόλλησε γιατί και το συγκεκριμένο κτήριο το διεκδικούσε ο Δήμος Καλαμάτας που τελικά το πήρε.
Στ.Μ.