Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 00:59

Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά δεν επηρεάζει την περιοχή μας διαβεβαιώνει ο Νίκας

Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά δεν επηρεάζει την περιοχή μας διαβεβαιώνει ο Νίκας

ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
«Ειλικρινά δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, κανένα μήνυμα για την ευρύτερη περιοχή μας», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επηρεασμού των κοντινών σεισμικών ρηγμάτων από τη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά. Πρόσθεσε όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε οποιαδήποτε στιγμή σε ετοιμότητα»…

Ο δήμαρχος, την Πέμπτη το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε ότι το Σάββατο θα φύγει για την Κεφαλονιά το καλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του Δήμου και θα μείνει στο νησί για ένα μήνα, προκειμένου να βοηθήσει στην απομάκρυνση των μπαζών των κατεδαφιστέων κτηρίων. Όπως σημείωσε, αυτή είναι η βοήθεια που έχει ζητήσει ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, με τον οποίο ο κ. Νίκας είπε ότι έχει καθημερινή επικοινωνία. Πρόσθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας ότι το φορτηγό του Δήμου θα πάει στην Κεφαλονιά φορτωμένο με βοήθεια, η οποία συγκεντρώνεται από διάφορους τοπικούς φορείς. Το φορτηγό θα συνοδεύσει ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος.
Ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκη, πρότεινε να πάει και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας στη Κεφαλονιά, σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στο σεισμόπληκτο νησί από μια σεισμόπληκτη πόλη.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν είναι κατάλληλη περίοδος για μια τέτοια επίσκεψη, διότι κάθε τέτοια κίνηση αξιοποιείται με ένα επικοινωνιακό τρόπο και τελικά καταντά να στέλνει αρνητικό μήνυμα.
Επίσης ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα στείλει στην Κεφαλονιά ό,τι άλλο είναι απαραίτητο, όταν αυτό θα είναι αναγκαίο.
Στ.Μ.