Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 21:44

Λεφτά υπάρχουν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου…

Λεφτά υπάρχουν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου…

ΔΙΝΕΙ 8.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» 
Της περισσεύουν λεφτά φαίνεται της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αποφάσισε να διαθέσει ποσό μεταξύ 7.000 και 8.000 ευρώ, προκειμένου να εκτυπωθούν βιβλία του Σωματείου «Διάζωμα», πρόεδρος του οποίου είναι ο Σταύρος Μπένος.
Σε μια περίοδο που οι Δήμοι έχουν ανέβει στα κάγκελα για τις περικοπές στα οικονομικά τους, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου αποφάσισε να είναι εντυπωσιακά γαλαντόμος απέναντι στο «Διάζωμα», το οποίο μπορεί να μη δέχεται επιχορήγηση από το κράτος, δεν έχει όμως πρόβλημα να ζητήσει από την αυτοδιοίκηση και τα όργανά της. Λες και τα έσοδα της αυτοδιοίκησης δεν προέρχονται από τους πολίτες.

Ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Τρίπολης, γραμματέα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Γιάννη Σμυρνιώτη, ομόφωνα το Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε να γίνει συμπαραγωγός με το «Διάζωμα» 2.000 αντιτύπων της σειράς εκδόσεων για τα αρχαία θέατρα Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας. Αναμφισβήτητα πρόκειται για εξαιρετικές εκδόσεις, μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, προσιτού όμως για όλον τον κόσμο. Ωστόσο, το κόστος δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.
Το Συμβούλιο ενέκρινε δαπάνη μέχρι 8.000 ευρώ γι' αυτό το σκοπό, τα οποία θα διατεθούν για την εκτύπωση. Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΕΔ, η Ένωση θα λάβει τα 1.000 αντίτυπα.
Στ.Μ.