Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 01:51

Ανάπλαση στα «ουζάκια» με σύνδεση των βιομηχανικών μνημείων

ΘΕΣΗ ΣΤ. ΜΠΕΧΡΑΚΗ
Η ανάπλαση που έχει σχεδιαστεί για τα «ουζάκια», απλώς θα καλλωπίσει την περιοχή, με μεγάλο κόστος μάλιστα. Η ανάπλαση αυτή δεν συμβάλλει στη σύνδεση των βιομηχανικών μνημείων της περιοχής, ενώ αφήνει ανέγγιχτες τις πλατείες του Διοικητηρίου και του Δημοτικού Θεάτρου, που είναι έρημες…

…ενώ θα έπρεπε να έχουν σημαντικό ρόλο ως κοινόχρηστοι χώροι. Αυτά υποστηρίζει ο Σταμάτης Μπεχράκης, εκπρόσωπος του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας».
Η μελέτη ανάπλασης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από μια συντομότατη συζήτηση.
Η μελέτη προβλέπει το μεγάλωμα του ανατολικού πεζοδρομίου της Αριστομένους, στο οποίο θα κατασκευαστεί το ίδιο δάπεδο όπως στην υπόλοιπη οδό, ενώ και στο μεγάλο δυτικό πεζοδρόμιο το σχέδιο θα είναι ανάλογο με αυτό που έγινε στο πεζοδρόμιο της παλιάς αστυνομίας. Η δημοτική αρχή τονίζει ότι με την ανάπλαση αυτή ολοκληρώνεται η διαδρομή που ξεκινάει από το κάστρο της Καλαμάτας και φτάνει μέχρι το λιμάνι της πόλης.
Από την πλευρά του ο Σταμάτης Μπεχράκη σημειώνει τα εξής:
«Η πλατεία του Διοικητηρίου, ο χώρος μπροστά στο Διοικητήριο και η μεγάλη επιφάνεια μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο δεν παίρνονται υπόψη και δεν εντάσσονται σε ένα ενιαίο μελετητικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει ως συστατικό στοιχείο την ανάπλαση του συγκεκριμένου πεζοδρομίου. Και οι δύο χώροι αυτοί παρουσιάζουν προβληματική λειτουργία το απόγευμα και τις βραδινές ώρες. Θεωρούμε ότι με αυτή την πρόταση πρέπει να δίνεται ένα είδος συνέχειας στο πάρκο του ΟΣΕ .
Η θέση της παράταξης μας για όλη αυτή τη ζώνη, που ξεκινάει από τους Μύλους στο λιμάνι, το πάρκο του ΟΣΕ, με το τραίνο, το κτήριο διοίκησης της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, το δημοτικό Θέατρο, τα κτήρια- Σταθμούς της σιδηροδρομικής γραμμής, με κατάληξη στο σημείο που κάποτε λειτουργούσε το εργοστάσιο Λιναρδάκη και σήμερα βρίσκεται το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με σύγχρονα στοιχεία βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, δίπλα από τους παλιούς φούρνους του εργοστασίου, αποτελεί σοβαρό στοιχείο για την ταυτότητα της πόλης από την βιομηχανική εξέλιξη της χώρας. Η πρόταση αυτή έχει διατυπωθεί κατά επανάληψη στο παρελθόν και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αποτελεί μια ζώνη με σοβαρή επίδραση στην εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής του κέντρου. Από αυτή τη σκοπιά αντιδράσαμε στην κατεδάφιση του κτηρίου διοίκησης της παλιάς Ηλεκτρικής εταιρείας, στην κατασκευή του υπογείου πάρκινγκ.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να παρθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΣΕ σοβαρά υπόψη.
Πέρα των παραπάνω στη μελέτη που αναφερόμαστε, δεν υπάρχει όδευση τυφλών ενώ προσεγγίζει σοβαρό διοικητικό κέντρο (δικαστήρια, διοικητήριο). Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε ζητήσει μεταξύ Φραντζή και Ξενοφώντος να υπάρχει σηματοδοτημένος χώρος στάσης αμαξιδίων ΑΜΕΑ πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό.
Κατόπιν των παραπάνω δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την κατεύθυνση που δόθηκε στο μελετητή και τη θεωρούμε κατά συνέπεια ανεπαρκή, παρόλο που επιφανειακά δίνει μια γραμμικότητα στις αναπλάσεις των πεζοδρομίων, καλύπτει επιφανειακές ανάγκες μη αξιοποιώντας  καλά το δημόσιο χρήμα».