Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 22:12

Και με τα stage αλλά και με το μνημόνιο η δημοτική αρχή Καλαμάτας…

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Και με τους συμβασιούχους του προγράμματος stage η δημοτική αρχή Καλαμάτας αλλά και με το μνημόνιο… Στο Δήμο Καλαμάτας συμβαίνει το εξής αντιφατικό: Από τη μια ο δήμαρχος ή συνεργάτες του πηγαίνουν στα δικαστήρια και καταθέτουν υπέρ των εργαζόμενων με σύμβαση stage…

…προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται, από την άλλη όμως η δημοτική αρχή διορίζει δικηγόρο κατά των αγωγών που έχουν καταθέσει οι ίδιοι εργαζόμενοι για να παραμείνουν στο Δήμο!
Σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να διορίσει δικηγόρο προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου κατά την εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι στο Δήμο με σύμβαση stage. Όπως προέκυψε, εμμέσως πλην όμως σαφώς, το συμφέρον του Δήμου είναι να μην συνεχίσουν να εργάζονται οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι, δεδομένων των μνημονιακών νομοθετικών διατάξεων για την έξοδο των συμβασιούχων από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας και ο σύμβουλός του, Δημήτρης Φαββατάς, μίλησαν για «εμπαιγμό» και «ομηρία» των συμβασιούχων από τη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι από τη μια ο ίδιος ο δήμαρχος κατέθεσε υπέρ τους στα δικαστήρια αλλά από την άλλη η δημοτική αρχή διορίζει δικηγόρο προκειμένου να απορριφθεί η αγωγή τους.
Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, απάντησε ότι ο Δήμος δεν έχει άλλη επιλογή από το να διορίσει δικηγόρο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεδομένου ότι ο νόμος ορίζει αυτή τη διαδικασία.
Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, «σήμερα, Τρίτη 4 Μαρτίου, ο Δήμαρχος κατέθεσε στο Δικαστήριο ως διάδικος και υποστήριξε την παραμονή των σχολικών φυλάκων στην εργασία τους. Αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, περιφρουρώντας τους χώρους των σχολείων, διασφαλίζοντας την υλικοτεχνική τους υποδομή και προστατεύοντας τους μαθητές.
Ο Π. Νίκας κατέθεσε στο Δικαστήριο πως τα σχολεία είναι αφύλακτα και ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να διασφαλίσει τη μισθοδοσία των σχολικών φυλάκων».