Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 00:40

Μάκαρης αλλά με πολλές διαφωνίες ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ «ΔΙΚΤΥΟΥ»
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας που στηρίζει το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών. Την απόφαση έλαβε το βράδυ η Συνέλευση του Δικτύου αλλά οι αρνητικές ψήφοι ήταν πολλές…

Μια μεγάλη μερίδα μελών και φίλων του Δικτύου, κυρίως κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αντιτάχθηκαν στην πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου για την επιλογή του Μανώλη Μάκαρη ως υποψηφίου δημάρχου της παράταξης. Ανάμεσά τους ήταν η Σίσσυ Πλακονούρη, η Χαρούλα Κιουρή, η Βαγγελιώ Παναγάκη, ο Κώστας Μπούρας. Ο τελευταίος πρότεινε για υποψήφια δήμαρχο τη Σίσσυ Πλακονούρη αλλά εκείνη ζήτησε να είναι υποψήφιος ο Σταμάτης Μπεχράκης, ο οποίος όμως εξ αρχής έχει τονίσει ότι υπηρετεί την απόφαση που έλαβε τον Γενάρη η Συνέλευση του Δικτύου, για άνοιγμα της κίνησης και δημιουργία μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης που θα έχει προοπτική νίκης και θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί και θα υλοποιηθεί από την κοινωνία και θα είναι απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.
Την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, με το προγραμματικό πλαίσιο της παράταξης και την πρόταση για τον Μανώλη Μάκαρη, την οποία παρουσίασε ο Σταμάτης Μπεχράκης, υποστήριξαν, ανάμεσα σε άλλους, ο Βασίλης Αμανατίδης, ο Γιώργος Ψυχογιάννης, ο Σπύρος Μωρακέας, ο Νίκος Πατσαρίνος, ο Θεόδωρος Σινάνης, ο Κώστας Γκόνης, η Σταυρούλα Αγρίου, ο Βύρων Χαρίτσης, ο Μάκης Λεβέντης.
Ενώ η διαδικασία των τοποθετήσεων ήταν ιδιαίτερα δημοκρατική, στο τέλος, κατά την ψηφοφορία επί της εισήγησης της Συντονιστικής Επιτροπής, δημιουργήθηκε ένταση. Η ψηφοφορία έδειξε ότι η πλειοψηφία της Συνέλευσης ήταν υπέρ της επιλογής του Μανώλη Μάκαρη, ωστόσο δεν έγινε καταμέτρηση των θετικών, των αρνητικών και των λευκών ψήφων, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση όσων διαφωνούν με τη συγκεκριμένη επιλογή. Ο Σπύρος Μωρακέας επέμεινε ότι δεν πρέπει να γίνει καταμέτρηση των αρνητικών ψήφων για την ενότητα και τη συνοχή του «Δικτύου».
Πάντως όσοι διαφώνησαν με την επιλογή του Μάνωλη Μάκαρη, που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, το έκαναν γιατί τόνισαν ότι ο επικεφαλής του «Δικτύου» πρέπει να είναι αριστερός. Σχετικά με αυτό όμως ο Σπύρος Μωρακέας απάντησε ότι Μανώλης Μάκαρης στην πράξη ήταν και είναι αριστερός και ας προέρχεται από τη συντηρητική παράταξη και μάλιστα σημείωσε ότι είναι γιατρός που προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς να κοιτάει την πολιτική ταυτότητα και την τάξη του ασθενούς, ότι δεν παίρνει φακελάκι, ότι έχει αντιταχθεί στις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται κατά του αγαθού της δημόσιας υγείας.
Μέλη της συνέλευσης ρώτησαν γιατί η Συντονιστική Επιτροπή δεν πρότεινε τον Βασίλη Κοσμόπουλο για υποψήφιο δήμαρχο, δεδομένου, όπως τόνισαν, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ακούγεται πως θα είναι υποψήφιο με δημοτική κίνηση που φτιάχνει η ΔΗΜΑΡ. Ο Σταμάτης Μπεχράκης είπε ότι έγιναν συζητήσεις με τον Βασίλη Κοσμόπουλο, ο οποίος τελικά απάντησε αρνητικά επικαλούμενος επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους. Ο Σπύρος Μωρακέας είπε επίσης ότι υπήρξε ειλικρινής επιθυμία και βαθιά θέληση για συνεργασία με τον Βασίλη Κοσμόπουλο, πάντα στο πολιτικό πλαίσιο που είχε καθορίσει η Συνέλευση του «Δικτύου», προσπάθεια όμως που δεν ευδοκίμησε. Σχολίασε ακόμη ότι κάποιοι συνεχίζουν να περιφέρουν το όνομα του Βασίλη Κοσμόπουλου για να ψαρεύουν σε θολά νερά.
Τέλος, πολλοί αναφέρθηκαν επαινετικά στον Σταμάτη Μπεχράκη, υπογραμμίζοντας ότι λειτούργησε με μεγάλη ανιδιοτέλεια, δέχτηκε να κάνει πίσω και να προωθήσει την απόφαση της Συνέλευσης του Δικτύου για άνοιγμα, προσέφερε πολύ μεγάλες υπηρεσίες και θα συνεχίσει να προσφέρει.
Στ.Μ.