Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 15:03

Η «Αλλαγή» προσδοκά συνεργασία με τον Βασίλη Κοσμόπουλο για το Δήμο Καλαμάτας

Η «Αλλαγή» προσδοκά συνεργασία με τον Βασίλη Κοσμόπουλο για το Δήμο Καλαμάτας

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑ
Τη δυνατότητα συνεργασίας με πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, διερευνά η δημοτική παράταξη της «Αλλαγής για το Δήμο Καλαμάτας», που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και έχει επικεφαλής τον Θόδωρο Μπρεδήμα. Στο πρόσωπο του Βασίλη Κοσμόπουλου, που αυτή την περίοδο δεν είναι τόσο αρνητικός όσο το προηγούμενο διάστημα, φαίνεται ότι επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Χθες το βράδυ οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Αλλαγής» και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των χωριών που έχουν εκλεγεί με την παράταξη, αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν τον επικεφαλής, Θόδωρο Μπρεδήμα, προκειμένου να προωθηθεί «η δημιουργία ευρύτερης ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης», όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.
Εάν η προσπάθεια δεν ευοδωθεί, τότε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συνέλθουν και πάλι σε σύσκεψη τα μέλη της παράταξης προκειμένου να αποφασίσουν εάν η «Αλλαγή» θα κατέβει μόνη της στις εκλογές του Μάη ή όχι.
Στο δελτίο Τύπου της «Αλλαγής», στο οποίο γίνονται και αναφορές στη δημοτική αρχή και τη δημαρχοντία Παναγιώτη Νίκα, σημειώνονται τα εξής: «Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 6/3/2014, συνάντηση όλων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων καθώς και όλων των προέδρων των τοπικών συμβουλίων του συνδυασμού.
Στην έναρξη της συζήτησης ο επικεφαλής της παράταξης Θόδωρος Μπρεδήμας έκανε σύντομο απολογισμό της δράσης μας και επισήμανε το σημαντικό ρόλο των παρεμβάσεων όλων των δημοτικών συμβούλων σε ουσιαστικά ζητήματα του δήμου μας ταυτόχρονα δήλωσε την παρουσία του ιδίου και της παράταξης στις εξελίξεις.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των συμβουλίων, κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ενότητα του συνδυασμού και η έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του επικεφαλής.
Η δημοτική ομάδα της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», χωρίς να μηδενίζει το όποιο έργο της δημοτικής αρχής, θεωρεί όμως πως μετά από 8 χρόνια δημαρχοντίας, έκλεισε τον κύκλο της «ότι ήταν να δώσει ο Νίκας, το έδωσε» η αποσπασματικότητα των παρεμβάσεων, η εξυπηρέτηση των εκλεκτών, η αδιαφάνεια, οι έμμισθες θεσούλες για όλους, η εγκατάλειψη των συνοικιών και των δημοτικών διαμερισμάτων (Άριος, Θουρίας, Αρφαρών) και των χωριών του Ταϋγέτου, η αυταρχικότητα και η αλαζονεία του δημάρχου είναι τα χαρακτηριστικά  της γνωρίσματα.
Ας θυμηθούμε ΜΑΖΙ μερικές … δράσεις της:
-Αποτυχία στη διαχείριση των απορριμμάτων, με συνέπεια το βαρύ χαράτσι που καταβάλλουν οι δημότες στους ΄΄ φίλους ΄΄ σκουπιδοεργολάβους και διάφορους ΄΄ πειραματιστές ΄΄ Βαθιές αναλύσεις ίσες με το βάθος των ακριβοπληρωμένων πηγαδιών.
-Αδυναμία να συγκροτήσει κοινωνικό δίκτυο αντιμετώπισης των προβλημάτων που βιώνουν οι δημότες, αποτέλεσμα των πολιτικών της κρίσης.
-Αναποτελεσματικότητα και ψηφοθηρική αντιμετώπιση του Γ. Π. Σ. (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο), στοιχεία ανευθυνότητας για το μέλλον της πόλης.
-Αποσπασματικές παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό, που έχουν οδηγήσει σε ασφυκτικό μποτιλιάρισμα το κέντρο και σε συνεχή ατυχήματα στην πόλη.
-Έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, με αποτέλεσμα στη πρώτη νεροποντή να χάνονται περιουσίες και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δικαιολογίες του τύπου «μεγάλο ύψος βροχής» δεν επαρκούν.
-Ανυπαρξία πρότασης για τον πρωτογενή τομέα και ερασιτεχνικές πρωτοβουλίες για τουρισμό.
-Ανικανότητα στη διαχείριση των, μεγάλης αξίας, κληροδοτημάτων του Δήμου.
-Αδυναμία αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης.
-Αποποίηση ευθυνών και επικοινωνιακή προσέγγιση του ζητήματος των τσιγγάνων.
-Αναξιοποίητος ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου.
-Ευκαιριακή και άκρως επικοινωνιακή χωρίς σχέδιο διαχείριση της καθημερινότητας. (διαχείριση αθλητικών χώρων, λακκούβες, φωτισμός, συντήρηση αγροτικών δρόμων, διάνοιξη δρόμων, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων κ. λ. π.)
Βέβαια, τα έργα βιτρίνας οι αναθέσεις και η αδιαφάνεια καλά κρατούν…
Η παράταξή μας με τη διαχρονική παρουσία της και το διαπιστωμένο έργο της, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς, θα συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με φερέγγυα πρόσωπα, προκειμένου ΜΑΖΙ με τους δημότες του καλλικρατικού δήμου να δημιουργήσουμε το ΔΗΜΟ που μας αξίζει.
Με διαφάνεια, ο συνδυασμός τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει τις προτάσεις του».
Στ.Μ.