Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 16:39

«Εξακτινώνεται» ο «Φάρις» (πρώην ΔΕΠΑΚ) σε Θουρία, Άρι και Αρφαρά

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει μια σημαντική προγραμματική δέσμευση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, η ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων του «Φάρι» (πρώην ΔΕΠΑΚ) στις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, που με τον Καλλικράτη εντάχθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας.
Προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς των Δημοτικών Ενοτήτων ο πρόεδρος της Φάρις, Νίκος Μπασακίδης με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Δημοτικού Ωδείου και του Εικαστικού Εργαστηρίου, Διονύση Μαλλούχο και Παναγιώτη Λαμπρινίδη αντίστοιχα, επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τα Αρφαρά και τη Θουρία και μίλησαν για την προσπάθεια διεύρυνσης της καλλιτεχνικής παιδείας που παρέχει ο Δήμος μέσω του «Φάρι».

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου στα Αρφαρά, τη Μικρομάνη και το Πλατύ, καθώς και τη λειτουργία παραρτήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου στα Αρφαρά, τη Θουρία και το Πλατύ.
Τα όργανα που θα διδάσκονται είναι: κιθάρα, μπουζούκι, αρμόνιο-ακορντεόν, σαξόφωνο. Τα ομαδικά μαθήματα θα είναι προπαιδεία και παραδοσιακή μουσική. Αντίστοιχα το Εικαστικό θα λειτουργήσει Τμήματα Ζωγραφικής και Κεραμικής.
Για την γνωριμία των μαθητών με τη Μουσική και τα Εικαστικά, θα υλοποιηθεί ένα δωρεάν Πιλοτικό Πρόγραμμα παρουσίασης 4 εβδομάδων, ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν και να έχουν τη ευκαιρία να επιλέξουν, έχοντας μια πρώτη εμπειρία από την καλλιτεχνική δράση της αρεσκείας τους.
Τα κανονικά μαθήματα θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά, 15 Σεπτεμβρίου 2012.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Μπασακίδης με τον Παναγιώτη Λαμπρινίδη και τον Διονύση Μαλλούχο επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο Αρφαρών, το Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών και το Γυμνάσιο των Αρφαρών, καθώς επίσης το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Θουρίας, και ενημέρωσαν για το Πιλοτικό Πρόγραμμα. Οι μαθητές τους υποδέχθηκαν με χαμόγελα, ενθουσιασμό και ισχυρή βούληση.
Την ερχόμενη βδομάδα θα καταγραφεί το ενδιαφέρον μέσα από μια πρώτη γνωριμία με τη μουσική και τα εικαστικά και ακολούθως θα ξεκινήσει το δωρεάν πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, στο οποίο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν νήπια, μαθητές και ενήλικες και να παρακολουθήσουν όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα.