Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 03:28

Κραυγαλέα ανάθεση σε συνεταιριστική επιχείρηση από τον Φορέα Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας

Κραυγαλέα ανάθεση σε συνεταιριστική επιχείρηση από τον Φορέα Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ
Διαστάσεις σκανδάλου, αφού μιλάει για την κατηγορία της απιστίας, δίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, στην προγραμματική σύμβαση για την καταμέτρηση αθλουμένων και αθλητικών σωματείων της πόλης, την οποία πρώτο το «Kalamata Journal» δημοσιοποίησε…

Ο Θόδωρος Μπρεδήμας αναφέρεται ακόμη και στο ενδεχόμενο να καθίσουν μελλοντικά στο σκαμνί εκείνοι που υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση.
Ειδικότερα, σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνονται τα εξής: «Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
Μαζί με τις εκλογές έφτασε και στο Δήμο η μόδα των ΜΚΟ (μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) με την μορφή της κοινωνικής Συνεταιριστικής επιχείρησης.
Έτσι, αντιγράφοντας την ΜΚΟ «έργο πολιτών» που πήρε 9 εκ. ευρώ για να καταγράψει τις ΜΚΟ, ο Δήμος μέσω του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για να καταγράψει τους αθλούμενους στους Δημοτικούς Χώρους (!) και τα αθλητικά σωματεία (!).
Το ποσόν είναι μόλις 27.600 ευρώ και η διάρκειά της μέχρι τον Αύγουστο που τελειώνει η θητεία της Δημ. Αρχής και εγκρίθηκε στο Δ.Σ. ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα.
Ερωτήματα προς τον κ. Δήμαρχο:
α) Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι η σύσταση τέτοιων συμβάσεων προεκλογικά και ερήμην των μειοψηφιών;
β) Ποιες ανάγκες θα καλύψει στη λειτουργία των εγκαταστάσεων η παραπάνω σύμβαση που δεν καλύπτονται μέχρι σήμερα;
γ) Πόσες τέτοιες συμβάσεις έχουν υπογραφεί από το Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα συνολικά και ποιο το ποσόν εκάστης;

Υ. Γ. Ελπίζουμε οι αποφασίζοντες και υπογράφοντες να μην είναι μελλοντικά κατηγορούμενοι για απιστία».
Στ.Μ.