Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 14:51

Εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου για τα οικόπεδα-«φιλέτα» στη μαρίνα Καλαμάτας

Εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου για τα οικόπεδα-«φιλέτα» στη μαρίνα Καλαμάτας

ΑΛΛΑ Η ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Kalamata Journal», η απόφαση του Εφετείου Καλαμάτας για την πολύ παλιά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπόθεση των οικοπέδων-«φιλέτων» της μαρίνας…

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι το Εφετείο κρατάει ακόμη το θέμα σε εκκρεμότητα.
Η υπόθεση άνοιξε το 1987, όταν ιδιώτης κατέθεσε αγωγή για δύο οικόπεδα-«φιλέτα» της μαρίνας, για τα οποία ζητούσε αποζημιώσεις από το Δήμο Καλαμάτας, τον τότε δήμαρχο Σταύρο Μπένο και τον εργολάβο της μαρίνας.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εκδίκασε την υπόθεση τον Ιούνιο του 2011 και η απόφαση βγήκε το 2012. Ο ιδιώτης δικαιώθηκε εν μέρει, το δικαστήριο αναγνώρισε τον ιδιώτη ως κύριο του ενός εκ των δύο επίμαχων οικοπέδων.
Έφεση κατά της απόφασης κατέθεσαν ο ιδιώτης, που ζήτησε να τον αναγνωρίσει το δικαστήριο ως κύριο και του δεύτερου οικοπέδου, όπως και το Ελληνικό Δημόσιο, που επιμένει ότι και τα δύο ακίνητα ανήκουν στη δική του κυριότητα, αλλά και ο Δήμος Καλαμάτας, που υποστηρίζει το ίδιο.
Σημειώνεται ότι με την πρωτόδικη απόφαση ο ιδιώτης έχει αναγνωριστεί ως κύριος οικοπέδου 1.153,44 τετραγωνικών μέτρων, στην οδό Σαλαμίνος και Χρυσοστόμου Σμύρνης, ενώ αντίθετα δεν του αναγνωρίστηκε η κυριότητα γειτονικού οικοπέδου, στη Σαλαμίνος και Καμβύση, με εμβαδόν 770 τετραγωνικά μέτρα.
Με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Σταύρος Μπένος, αθωώθηκε, το ίδιο και ο εργολάβος της μαρίνας, Παναγιώτης Τσονάκας. Μάλιστα ο ιδιώτης καταδικάστηκε να επιβαρυνθεί εκείνος με τα δικαστικά έξοδα.
Στ.Μ.