Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 03:47

Η αριστερά μπορεί να έχει κυβερνητική προοπτική, τόνισαν Παπαδημούλης και Θεωνάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Να μην υποκύψει ο λαός στα εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συνεχίσουν τη μνημονιακή πολιτική που εξαθλιώνει τους Έλληνες, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που το Σάββατο επισκέφθηκε την Καλαμάτα, με τον Γιάννη Θεωνά, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, και μίλησαν σε πολιτική εκδήλωση.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης επέμεινε ότι απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τα κόμματα της αριστεράς οφείλουν να συνεργαστούν και να διεκδικήσουν την εξουσία, ώστε να εφαρμόσουν λαϊκές πολιτικές και να οδηγήσουν τους Έλληνες και τη χώρα στην ανάπτυξη.
Η πολιτική εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», όπου οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Γιάννης Θεωνάς τόνισαν ότι ένα μέρος του χρέους της χώρας είναι παράνομο και πρέπει να διαγραφεί, ενώ το υπόλοιπο θα πληρωθεί με όρους όχι επαχθείς και με χρήματα από τους έχοντες και κατέχοντες, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν ευεργετική μεταχείριση από το κράτος, σε αντίθεση με τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τόνισαν, επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν κυριευθεί από φόβο, λόγω της ανόδου της αριστεράς, γι’ αυτό και εξαπολύουν εναντίον της μια συκοφαντική επίθεση, προσπαθώντας να αποκρύψουν τις αποκλειστικά δικές τους ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έφεραν τη χώρα και το λαό.
Σε συνέντευξη τύπου, που έδωσαν πριν από την πολιτική εκδήλωση, σημείωσαν ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία θα είναι ανανεωμένο, με άτομα από την ευρύτερη αριστερά και με νεανικό αέρα.
Στ.Μ.