Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 16:34

Ενστάσεις του δημάρχου Καλαμάτας για το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας

Ενστάσεις του δημάρχου Καλαμάτας για το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ; 
Δεν του αρέσει του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Νοσοκομείου για τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας στο κτήριο της Καρδιολογικής Κλινικής, στο παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Για την ακρίβεια, ο δήμαρχος υπαινίχθηκε ότι η ανακοίνωση για την έγκριση της σκοπιμότητας του έργου από το υπουργείο Υγείας έχει προεκλογική στόχευση.

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας διεκδικεί και το συγκεκριμένο κτήριο για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου, στο πλαίσιο της ανακατασκευής του παλιού Νοσοκομείου για την εγκατάσταση του νέου Διοικητηρίου του Δήμου. Άφησε, λοιπόν, να εννοηθεί ότι δεν είναι δυνατόν δίπλα από το Διοικητήριο να λειτουργεί ένα κτήριο που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό που πρέπει να κάνει είναι να στηρίξει τις κοινωνικές δομές που ήδη έχει δημιουργήσει ο Δήμος και λειτουργούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Σημείωσε δε ότι μέχρι τώρα το κράτος δεν έχει βοηθήσει το Δήμο για να κάνει την κοινωνική του παρέμβαση, παρατηρώντας ότι ο μόνος που στηρίζει είναι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Τέλος ο κ. Νίκας τόνισε ότι ο Δήμος είναι πάντα στο πλευρό του Νοσοκομείου και του έχει διαθέσει ό,τι έχει χρειαστεί, όπως το οικόπεδο ανατολικά της Πανεπιστημιακής Σχολής για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.
Στ.Μ.