Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 10:32

Και νέα αναβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ούτε αύριο θα γίνει η δική στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, την οποία ζητάει ο Δήμος Καλαμάτας (!), ενώ ανάλογες αιτήσεις έχουν υποβληθεί από κατοίκους διαφόρων περιοχών, όπως η Βέργα…

Είναι η πολλοστή αναβολή που δίνεται, κάτι που έχει ως συνέπεια να παρατείνεται η αβεβαιότητα για το τι ακριβώς θα ισχύσει με τις χρήσεις γης και το σχεδιασμό ανάπτυξης διαφόρων περιοχών του Δήμου και με αποτέλεσμα την αναβολή υλοποίησης ιδιωτικών έργων.
Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο για την οργάνωση και ανάπτυξη μιας περιοχής, ωστόσο ο Δήμος Καλαμάτας ζητάει την ακύρωσή του! Και μάλιστα ζητάει να ακυρωθεί ενώ ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για την παρακολούθηση των διαδικασιών εκπόνησης του ΓΠΣ! Η προσφυγή του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίστηκε όταν ξεκίνησαν οι έντονες αντιδράσεις από κατοίκους διαφόρων περιοχών. Μάλιστα ο Δήμος Καλαμάτας, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να ελέγξει τη νομιμότητα των εξελίξεων σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό!
Στ.Μ.